Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PRINSES MÁXIMA DOOPT CRUISESCHIP MS NIEUW AMSTERDAM

Rotterdam, 26 april 2010 ­ Hare Koninklijke Hoogheid prinses Máxima doopt op zondag 4 juli 2010 in Venetië het cruiseschip ms Nieuw Amsterdam van de Holland America Line. Het schip is de tweede in de Signature-klasse. De Nieuw Amsterdam, die plaats biedt aan 2.106 passagiers, wordt gebouwd door de scheepsbouwer Fincantieri-Cantieri Navali Italiani S.p.A. in Marghera, Italië.

,,De Koninklijke familie zet hiermee de lange en trotse traditie van het dopen van schepen van de Holland America Line voort,'' zegt Stein Kruse, president and chief executive officer van Holland America Line. ,,Die traditie begon meer dan 80 jaar geleden. Wij zijn enorm vereerd dat prinses Máxima de Nieuw Amsterdam wil dopen. De ceremonie met prinses Máxima als doopvrouwe van de Nieuw Amsterdam markeert een bijzonder moment in onze 137-jarige geschiedenis. De Nieuw Amsterdam is, samen haar zusterschip Eurodam, het grootste passagiersschip in de Nederlandse vloot.''

De Nieuw Amsterdam is het elfde schip van de Holland America Line dat wordt gedoopt door een lid van de Nederlandse Koninklijke familie. Prins Hendrik was in 1929 de eerste met de doop van de ss Statendam III. Daarna volgden de ss Nieuw Amsterdam II in 1937 door koningin Wilhelmina, de ss Statendam IV in 1957 en de ms Prinses Margriet in 1964 door prinses Beatrix, de ss Rotterdam V in 1958 door koningin Juliana, de ms Prinsendam II in 1973, de ms Nieuw Amsterdam III in 1983, de ms Rotterdam VI in 1997 en de ms Oosterdam in 2003 door prinses Margriet en de ms Eurodam in 2008 door koningin Beatrix.
Pagina 1 van 2





De doopplechtigheid in Venetië zal worden bijgewoond door enkele honderden genodigden en zal worden omlijst met spectaculaire festiviteiten, de zegening van de Nieuw Amsterdam en de traditionele doop door het breken van een fles champagne op de boeg van het schip.

De Nieuw Amsterdam maakt aansluitend aan haar doop een serie cruises door het Middellandse Zeegebied. Eind oktober maakt het schip vanuit Lissabon haar eerste trans-Atlantische oversteek naar Fort Lauderdale.

Kijk voor meer informatie over de ms Nieuw Amsterdam op onze website: www.hollandamerica.com.

-- einde persbericht --

Over Holland America Line (een divisie van Carnival Corporation and plc (NYSE: CCL en CUK)) Holland America Line heeft een vloot van 14 schepen die tijdens bijna 500 cruises 314 havens in 97 landen, territoria en gebiedsdelen aandoen. De cruises, die van 3 tot 128 dagen duren, gaan naar alle zeven continenten, inclusief Antarctica, Zuid- Amerika, Australië/Nieuw-Zeeland en Azië. Daarnaast biedt Holland America Line een wereldcruise en populaire cruises naar havens in de Cariben, Alaska, Mexico, Canada/New England en Europa en langs het Panamakanaal. In juli 2010 wordt de ms Nieuw Amsterdam als 15e schip aan de vloot toegevoegd.

Op alle schepen van de vloot biedt de rederij Signature of Excellence uitbreidingen en verbeteringen met een totale waarde van meer dan $525 miljoen, met als pronkstukken onder meer het Culinary Arts Center (aangeboden door het tijdschrift Food & Wine), een geavanceerde keuken waar meer dan 60 speciaal uitgenodigde chefkoks en culinaire experts kookdemonstraties en -lessen geven, het Explorations Café, verzorgd door The New York Times;,activiteitenruimten voor alleen tieners en volledig nieuwe voorzieningen in de accommodaties als flatscreen televisies en pluchen Euro-Top Mariner's Dream bedden.

World's Leading Cruise Lines
Als best beoordeelde en meest vooraanstaande cruisemaatschappij ter wereld is Holland America Line lid van de exclusieve alliantie World's Leading Cruise Lines, waartoe ook Carnival Cruise Lines, Princess Cruises, Cunard Line, Seabourn Cruise Line en Costa Cruises behoren. Deze rederijen, die het elke gast naar de zin willen maken en kwaliteit en waarde hoog in het vaandel hebben, bieden mogelijkheden voor elke levensstijl en portemonnee. World's Leading Cruise Lines biedt uitdagende en leerzame cruisevakanties naar de aantrekkelijkste plekken ter wereld.