Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Utrecht, 14 juni 2010

CULTURELE ZONDAG KADE CONCERT
Muziek golft door Utrecht op zondag 4 juli tijdens het Culturele Zondag Kade Concert. Van latin tot smartlappen en van close-harmony tot de klassieke klanken van Händel. Utrechtse koren, het Domstad Jeugd Orkest, de Nieuwe Philharmonie Utrecht en studenten van Het Utrechts Conservatorium vullen de Utrechtse singel en werven met modern en klassiek geluid. Van 16.30 tot 17.30 uur vindt het programma plaats langs de noordkant van de Oudegracht en om 17.30 uur speelt de Nieuwe Philharmonie Utrecht een deel uit Water Music van G.F. Händel in de Weerdsingel. Het stuk werd voor het eerst opgevoerd op een schip op de rivier de Theems. Bijna drie eeuwen later wordt het stuk weer op het water ten gehore gebracht tijdens deze Culturele Zondag. De apotheose om 18.10 uur in de Weerdsingel is een heuse Sing-In: het publiek en alle koren zingen Hallelujah van Händel. Gegarandeerd kippenvel op een zomeravond! Het programma op deze koopzondag is gratis toegankelijk. Meer informatie op www.culturelezondagen.nl.

HET GROOTSTE GELEGENSHEIDSKOOR

Rondom de Weerdsingel formeert zich het grootste gelegenheidskoor van Utrecht; professionals, koren en bezoekers zingen gezamenlijk het Hallelujah uit de Messiah van Händel. Iedereen kan meedoen aan de apotheose van het Culturele Zondag Kade Concert. Bezoekers die zich willen voorbereiden op hun partij doen dit via de website Culturele Zondagen.

KOREN & HET DOMSTAD JEUGD ORKEST
Utrecht is rijk aan jong en oud muzikaal talent. De Utrechtse werven langs de Oudegracht zijn tijdens de Culturele Zondag tussen 16.30 en 17.30 uur het podium voor een vijftal koren en het Domstad Jeugd Orkest. De jeugdige muzikanten spelen eigen composities en (delen van) originele werken uit symfonisch repertoire. De vijf koren brengen een breed repertoire: van Jiddisch tot Zuid-Afrikaans in vier stemgroepen door Stem X en van jazz tot swingende latin door Korenslag-winnaar Dekoor Close Harmony. Koor Zilt zingt over water, rivieren en de zee. En smartlappenliefhebbers worden op hun wenken bediend door Koor Hopeloos en door het grote Utrechtse binnenstadskoor Grachtensmart met Nederlandstalige levensliederen.

Kijk voor het volledige programma op www.culturelezondagen.nl.

Noot voor redactie,