Gemeente Roermond

Wethouders IJff en Zwijnenberg aan de start van Niederrheinischer Radwandertag

Onderstaand persbericht is van VVV Midden-Limburg

Op zondag 4 juli vindt voor de 19e keer het grensoverschrijdende fietsevenement de Niederrheinischer Radwandertag plaatst. Wethouder IJff verricht de officiële start op de Markt in Roermond en wethouder Zwijnenberg zal deze taak aan de Markt in Swalmen voor zijn rekening nemen.

Na het officiële startschot ontvangen de eerste 15 starters zowel in Swalmen bij Eetcafé De Mert, als in Roermond bij de VVV een goody bag met informatiemateriaal en versnaperingen voor onderweg. Beide wethouders plaatsen de eerste 15 startstempels en delen de routes uit aan de deelnemers. Om 17.00 uur worden op alle startlocaties tijdens een tombola veel aantrekkelijke prijzen onder de deelnemers verloot.

Dit jaar worden er 64 bewegwijzerde, rondgaande fietsroutes aangeboden, variërend van 25 tot 75 kilometer lengte. Daarnaast zijn er op diverse plaatsen extra korte routes uitgezet, speciaal voor ouderen of gezinnen met kleine kinderen. De routes nemen de fietser mee naar de mooiste plekjes in de regio en langs tal van bezienswaardigheden.

Startplaatsen in Midden-Limburg zijn: Montfort - Café Le Village/Biej de Vogel (Markt) Roermond - VVV (Markt)
Stevensweert VVV/Museum (Jan van Steffeswertplein 1) Swalmen - Eetcafé De Mert (Markt) Beesel - (Markt)
Vlodrop - Café De Roerhal (Angsterweg 8)

Deelname aan de Niederrheinischer Radwandertag is gratis!

De routekaartjes zijn al te downloaden via www.vvvmiddenlimburg.nl.

Eerste publicatiedatum: 01-07-2010 Bijgewerkt: 01-07-2010