Ingezonden persbericht





HUTTEN VAN MS NIEUW AMSTERDAM HEBBEN

MIX VAN MODERNE EN HISTORISCHE AMBIANCE

Rotterdam, 24 jun1 2010 ­ De hutten aan boord van het cruiseschip ms Nieuw Amsterdam, het nieuwste schip in de Signature-klasse van Holland America Line, ademen een mix van moderne én historische ambiance. Het ontwerp van het Amerikaanse bureau NB Design Group wordt gekenmerkt door een elegante interpretatie van de eigentijdse motieven die zijn geïntroduceerd aan boord van het zusterschip ms Eurodam, dat twee jaar geleden in de vaart is gebracht.

,,Wij hebben over de inrichting van de hutten aan boord van de Eurodam zó veel positieve reacties gehad, dat voor ons duidelijk was dat we op deze manier verder moesten gaan,'' zegt Richard D. Meadows, executive vice president, marketing, sales and guest programs van Holland America Line. ,,De inrichting van de hutten van de Nieuw Amsterdam zijn een verdere evolutie van het moderne design van de Eurodam.''

De decoraties van de hutten aan boord van de Nieuwe Amsterdam, die plaats biedt aan 2.106 passagiers, worden gekenmerkt door hedendaagse kunst die terugkeert in klassieke thema's. De kunstuitingen aan de wanden van de hutten bestaan uit klassieke schilderingen met surrealistische thema's en kleurrijke abstracte landschappen en historische foto's van het oude New York en Amsterdam. De kunstwerken zijn gecombineerd met geraffineerd beddengoed en meubels die een premium cruise ervaring creëren die eer doet aan de historische betovering van New York City, de stad die door Nederlanders als Nieuw Amsterdam is gesticht.

Pagina 1 van 3




,,Met de vele opwindende activiteiten aan boord van een cruiseschip hebben we voor

de hutten een omgeving willen scheppen waarin de gasten kunnen ontsnappen om te ontspannen en te genieten. Maar, die omgeving is tegelijkertijd óók visueel intrigerend,'' zegt Nancy Burfiend van NB Design Group.

De hutten op dek 11 van de Nieuw Amsterdam hebben een chique ontwerp. Bij de zestig luxe varandah suites en de vijftig superieur verandah suites ligt de nadruk op walnoten hout, blauwe- en champagnekleurige stoffen in combinatie met hedendaagse leren meubels. De hutten zijn voorzien van reproducties van tekeningen van Matisse en Picasso en kleurrijke Toscaanse landschappen.

Voor de aankleding van de superior verandah suites zijn ook historische foto's van New York gebruikt in combinatie met reproducties van schilderijen van de Nederlandse schilder Karel Appel. Het Nederlandse architectenbureau VFD uit Utrecht, heeft in dezelfde stijl de twee penthouse verandah suites van de Nieuw Amsterdam ingericht.

De 558 deluxe verandah hutten en de 175 ocean-view hutten hebben gordijnen, beddengoed en vloerbedekking met koffie-, paarsachtige en zandsteen kleurige stoffen. De kunstwerken bestaan uit reproducties van surrealistische schilderijen van klassieke thema's afgewisseld met hedendaagse foto's.

De 152 binnenhutten hebben lichtere kleurstellingen voor alle houtwerk, beddengoed en vloerbedekking. De kunstwerken aan de wanden zijn reproducties van surrealistische schilderingen.

De Nieuwe Amsterdam telt ook 56 luxe spa staterooms ­ 46 deluxe verandah ocean- view, vier ocean-view, vier binnenhutten en twee exclusive spa deluxe verandah suites, allen gesitueerd op de twee bovenste dekken, het Panorama- en Observation-dek. De hutten zijn genoemd naar de naastgelegen Greenhouse Spa en Salon. Deze exclusieve Spa-hutten zijn voorzien van allerlei extra's zoals yogamatten en een iPod docking station. Deze hutten bieden de gasten het beste op het gebied van ontspanning, privacy en rust. De gordijnen, vloerbedekking en het beddengoed van deze Spa-hutten zijn uitgevoerd in zachte kleuren met azuurblauwe accenten. Pagina 2 van 3





Alle hutten hebben de elementen van Holland America Line's Signature of Excellence: de Euro-top Mariner Dream-bedden, luxe badjassen, handdoeken van Egyptisch katoen, flatscreen televisies, dvd-spelers, spiegels met halogeen verlichting, massagedouchekoppen, professionele haardrogers, verse bloemen en fruit naar keuze.

De Nieuw Amsterdam is gebouwd op de Marghera-werf van scheepsbouwer Fincantièri, vlakbij Venetië. Daar wordt het schip op zondag 4 juli gedoopt door Hare Koninklijke Hoogheid prinses Máxima. Na de doop begint de Nieuw Amsterdam aan haar maiden voyage. Na een serie van 12-daagse cruises op de Middellandse Zee maakt het schip in de herfst haar eerste trans-Atlantische oversteek om van november tot maart 7- daagse cruises te maken in de Cariben.
Kijk voor meer informatie, tarieven, aanbiedingen en beschikbaarheid op de website www.hollandamerica.nl.

Over NB Design Group
Onder aanvoering van Nancy Burfiend biedt de in Seattle gevestigde NB Design Group sinds 1988 interieurontwerpen voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. Nancy Burfiend heeft verschillende design-prijzen gewonnen.

* * * Einde persbericht * * *

Over Holland America Line (een divisie van Carnival Corporation and plc (NYSE: CCL en CUK)) Holland America Line heeft een vloot van 14 schepen die tijdens bijna 500 cruises 314 havens in 97 landen, territoria en gebiedsdelen aandoen. De cruises, die van 3 tot 128 dagen duren, gaan naar alle zeven continenten, inclusief Antarctica, Zuid- Amerika, Australië/Nieuw-Zeeland en Azië. Daarnaast biedt Holland America Line een wereldcruise en populaire cruises naar havens in de Cariben, Alaska, Mexico, Canada/New England en Europa en langs het Panamakanaal. Op 4 juli 2010 wordt de ms Nieuw Amsterdam als 15e schip aan de vloot toegevoegd.

Op alle schepen van de vloot biedt de rederij Signature of Excellence uitbreidingen en verbeteringen met een totale waarde van meer dan $525 miljoen, met als pronkstukken onder meer het Culinary Arts Center (aangeboden door het tijdschrift Food & Wine), een geavanceerde keuken waar meer dan 60 speciaal uitgenodigde chefkoks en culinaire experts kookdemonstraties en -lessen geven, het Explorations Café, verzorgd door The New York Times;,activiteitenruimten voor alleen tieners en volledig nieuwe voorzieningen in de accommodaties als flatscreen televisies en pluchen Euro-Top Mariner's Dream bedden.

World's Leading Cruise Lines
Als best beoordeelde en meest vooraanstaande cruisemaatschappij ter wereld is Holland America Line lid van de exclusieve alliantie World's Leading Cruise Lines, waartoe ook Carnival Cruise Lines, Princess Cruises, Cunard Line, Seabourn Cruise Line en Costa Cruises behoren. Deze rederijen, die het elke gast naar de zin willen maken en kwaliteit en waarde hoog in het vaandel hebben, bieden mogelijkheden voor elke levensstijl en portemonnee. World's Leading Cruise Lines biedt uitdagende en leerzame cruisevakanties naar de aantrekkelijkste plekken ter wereld. Pagina 3 van 3




Ingezonden persbericht