Ingezonden persbericht


North Sea Jazz Festival for Kids

In de aanloop naar het grote North Sea Jazz Festival vindt aanstaande zondag alvast een mini-editie plaats: North Sea Jazz Festival for Kids. Junior Songfestivalwinaar Ralf presenteert dit feest voor de jongere muziekfans onder ons. Wat staat er op het programma? Veel muziek, met onder andere de jazzopera 'Miles en tram 7' en optredens van het jonge Gipsy trio de Rijke, de Jazz Juniors en de nog iets jongere Jazz Kidz; jammen met Kuenta i Tambú, een percussieconcert onder leiding van de ritmische duizendpoot Roël Calister; spelen met houten instrumenten in de muziekspeeltuin. Trommel, blaas, rol en draai zoveel als je wilt! Dit festival is speciaal ontwikkeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar ouders mogen ook mee.

North Sea Jazz for Kids, zondag 4 juli 2010, 14:00 - 18:00 uur, Lantaren/Venster, Rotterdam. Let op: wegens het Grand Départ van de Tour de France is de verkeerssituatie in en om Rotterdam gewijzigd. Meer informatie.

Talking' Jazz: Ron Carter - Recording with the greats Op North Sea Jazz kunt u meer doen dan concerten bezoeken. Zo kunt u bijvoorbeeld clinics en interviews bijwonen in het 'Talking' Jazz' programma in het NRC Jazz Café. Op zaterdagavond staat een clinic van Ron Carter op het programma: Recording with the greats. Carter is een van de meest vernieuwende en originele bassisten uit de jazzgeschiedenis. Hij was jarenlang lid van het Miles Davis Quintet, trad verschillende malen op het North Sea Jazz Festival op en won twee Grammy Awards. Carter werkte mee aan meer dan 2500 albums, waarover hij tijdens deze clinic uitgebreid zal vertellen.

Clinic Ron Carter: Recording with the greats, zaterdag 10 juli 2010 in het NRC Jazz Café, 19.15 - 20.00 uur.

Ron Carter
North Sea Round Town
North Sea Round Town presenteert donderdag 8 juli een drieluik van jazzstijlen in Las Palmas, met achtereenvolgens Fullduplexx, de nieuwe band van Louk Boudesteijn, Miguel Zenón en de New Cool Collective Big Band onder leiding van Benjamin Herman. Deze avond vormt de aftrap van een weekend vol jazz in de stad, met onder meer museumconcerten in het Boijmans en jazzorkesten in metrostations. Natuurlijk zijn de Rotterdamse jazzheldinnen Frederike Schonis, Saskia Groeneberg, Marloes Jager en Margriet Sjoerdsma weer van de partij, en is het ook groot feest op het Schouwburgplein. Wie tot diep in de nacht wil dansen, kan terecht op het Boogie Ball in Dado, naast het Hilton Hotel, waar op vrijdag 9 en zaterdag 10 juli grootheden van het North Sea Jazz Festival hier hun favoriete platen draaien. In festivalcafé De Unie zullen tot in de vroege uurtjes Nederlandse en internationale jazzartiesten jammen. De vijfde editie van North Sea Round Town staat garant voor ruim tweehonderd veelal gratis toegankelijke jazzactiviteiten rondom het festival, op zo'n zeventig locaties door de hele stad.

North Sea Round Town, tot en met 11 juli 2010 in Rotterdam. Klik hier voor een streetview van de locatie Ahoy Rotterdam.

North Sea Jazz Art poster in Dudok
Ieder jaar organiseren het North Sea Jazz Festival en de Willem de Kooning Academie in Rotterdam een ontwerpwedstrijd voor studenten: de North Sea Jazz Art postercompetitie. Dit jaar is de winnaar William Mooijman. De jury koos zijn ontwerp vanwege de kracht van het beeld: de georganiseerde chaos die zo eigen is aan jazzimprovisaties. Café Dudok exposeert dit winnende ontwerp, naast de artposters van voorgaande jaren. Dudok is gevestigd in het hart van Rotterdam, op de Meent 88. Betaalbaar lekker eten en drinken gaan in dit sfeervolle café samen met architectuur, kunst en cultuur. Tijdens het festival is de North Sea Jazz Art poster te koop bij de merchandisestands in Ahoy. Klik hier voor meer informatie.

Grolsch geeft North Sea Jazz-kaarten weg
Proost op North Sea Jazz en win kaarten!
Laat hier weten waarom dit festival voor jou zo speciaal is. De meest eigenzinnige inzenders winnen 2 kaarten!

Radio 6 Luisterpaal in het teken van NSJ
Vanaf morgen, donderdag 1 juli, staat de Radio 6 Luisterpaal helemaal in het teken van North Sea Jazz. Want op de site van de radiozender voor soul & jazz kun je luisteren naar pakweg 25 albums van artiesten die dit jaar op North Sea Jazz optreden. Sommige van deze albums zijn een tijdje uit, andere zijn nog spiksplinternieuw (zoals de nieuwe Macy Gray). Het zijn albums van Nederlandse en internationale artiesten en van grote en minder bekende namen. Je kunt je dus prima oriënteren op wie je graag wil horen in Ahoy. De speciale North Sea Jazz Luisterpaal van Radio 6 gaat donderdag 1 juli online en blijft tot en met het festival te raadplegen. Net als vorig jaar is Radio 6 tijdens North Sea Jazz in Ahoy voor rechtstreekse uitzendingen en een uitgebreid verslag op internet. Klik hier voor meer informatie

Macy Gray
Agenda
3-7-2010 Melody Gardot Concertgebouw, Amsterdam
1-10-2010 Joe Jackson Oosterpoort, Groningen 3-10-2010 Joe Jackson Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven 4-10-2010 Joe Jackson De Doelen, Rotterdam 5-10-2010 Santana Universal Tone Tour GelreDome XS, Arnhem 20-10-2010 Paco De Lucia Oosterpoort, Groningen 21-10-2010 Paco De Lucia Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven

Klik hier om naar de Jazzagenda te gaan