Gemeente Tilburg

Persbericht
7 juni 2010

Hoogste aantal deelnemers

T-Parade ooit

54 groepen, goed voor 1.450 deelnemers

Op zondag 4 juli verandert de binnenstad van Tilburg weer in een veelkleurige oase. Op deze dag toont een bruisende mensenmassa welke verschillen en overeenkomsten naast elkaar leven. De T- Parade wordt deze zomer voor de vierde keer georganiseerd.

aantallen
55 groepen, samen goed voor 1.450 deelnemers sieren de Parade dit jaar. De indeling hiervan bestaat uit 6 Praalwagens, 18 groepen met wagen, 17 loopgroepen en 13 muziekgroepen/looporkesten. Van de muziekgroepen zullen 6 orkesten langs de route de sfeer in het publiek brengen.

nieuwkomers
De T- Parade leeft dit jaar ook buiten Tilburg, er doen 12 groepen van buiten de stad mee. Opvallende nieuwkomers in de categorie loopgroep zijn de sambaband en Braziliaanse dansgroep Batadeira, De Antilliaanse club Stims and Friends uit Gemert, Afrikaanse pantonime kunstenaars genaamd Baba Awu, het zeer gemengde internationaal Vrouwencentrum Safina, een groep Somalische jongeren uit Breda, Het Brabantse 'Ragged' met mensen afkomstig uit o.a. Guinea, Congo, Sierra Leone en Nigeria, de Griekse dansgroep Hellas en Transition Town Tilburg. Daarnaast hebben zich dit jaar 8 looporkesten aangemeld die nog niet eerder deel hebben genomen.

bijzondere samenwerkingsverbanden
Samenwerking tussen verschillende groepen met diverse culturele achtergronden maakt de T-Parade bijzonder. Dit jaar bouwen de dames van Feniks samen met leden van tROM een bijzondere praalwagen naar ontwerp van beeldhouwer Niko de Wit. Voor het eerst doen vrouwen van SEW mee. Samen met CV de Kappesientjes, CV de Stuifnummers en mensen van Amarant werken zij aan een sprookjesachtige wagen en kleding in het thema 'Duizend en één nacht'. Voor de vierde keer op een rij werkt de Antilliaanse groep Sopressa weer samen met CV de Kappesientjes. Dit jaar met het serieuze thema 'Honger in de wereld'.

sponsoren
Zonder sponsoren kan de T-Parade niet een van de grootste multiculturele evenementen van Tilburg zijn. Dit jaar wordt de parade financieel ondersteund door de gemeente Tilburg, FUJIFILM Manufacturing Europe, Achmea, Brabants Dagblad, Tilburg.com, Tivolifonds, Wonen Breburg en TBV Wonen.

Voor meer informatie zie www.t-parade.nl