Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


1e Kunstmarkt aan de Kasteellaan van Kasteel Heeswijk

zondag 4 juli 2010

van 11.00 uur tot 17.00 uur

entree is gratis

Kasteel Heeswijk is het hele jaar een publiekstrekker waar het regelmatig bruist van activiteiten, zoals op zondag 4 juli, want dan vindt er voor de allereerste keer in zijn geschiedenis een groots artistiek buitengebeuren plaats. Een unieke mix van cultuur, kunst, historie en landschappelijke rust. De kunstmarkt wordt gehouden aan de kasteellaan rondom de gracht, waar men kan genieten van kunst en cultuur in een prachtige ambiance en waar ruimte, gastvrijheid en de prachtige natuur vanzelfsprekend zijn. De gratis toegankelijke kunstmarkt biedt een breed scala aan kunstwerken in verschillende disciplines en laat het publiek direct in contact komen met een groot aantal kunstenaars. Het aanbod van kunstvormen is zeer divers en overweldigend. Wandelend langs zo'n 70 kramen kunt u ongedwongen kennismaken en genieten van schilderijen, keramiek, beelden, tekeningen, fotografie, textielkunst, kleurhoutsnedes en glaskunst.

Naast de Kunstmarkt is er voor kinderen een kinderkunstkraam waar ze hun eigen schilderij kunnen maken. Ook is er een Live Art demonstratie waarbij het kasteel live op groot doek wordt geschilderd en bezoekers mogen meehelpen dit tot een waar kunstwerk te maken. Er wordt een loterij gehouden met een kunstwerk als prijs. En bij de muurkassen in de oude moestuin is een podium voor gedichten en muziek.

Kasteel Heeswijk is die dag uiteraard toegankelijk voor rondleidingen en Brasserie Het Koetshuis is geopend voor een hapje en een drankje.

Zie voor extra informatie: www.kasteelheeswijk.nl

-----------------------------------einde persbericht---------------------------------------------------------