Gemeente Franekeradeel


Met hetzelfde gemak hondenpoep in de afvalbak!
Gemeente plaatst 60 hondenpoepbakken

Vorige week is de gemeente Franekeradeel gestart met het plaatsen van hondenpoepbakken. De bakken bevatten dispensers met gratis opruimzakjes. In totaal worden 60 hondenpoepbakken de komende weken in alle dorpen en wijken geplaatst. De locaties van de bakken zijn bepaald door de dorpsbelangen en wijkverenigingen, in overleg met de gemeente.

Hondenpoep een van de grootste ergernissen
De poepbakken worden geplaatst naar aanleiding van uitkomsten van de leefbaarheidsmonitor van de gemeente Franekeradeel. Hieruit kwam naar voren dat overlast door hondenpoep één van uw grootste ergernissen is. Door het plaatsen van de hondenpoepbakken wil de gemeente de overlast verminderen. Vanzelfsprekend kunnen hondenbezitters ook nog steeds de hondenpoep thuis in de container of in een dichtgeknoopt zakje in de zwerfvuilbakken gooien.

Opruimen hondenpoep verantwoordelijkheid hondenbezitters Voor een succesvolle aanpak van overlast door hondenpoep is het belangrijke dat elke hondenbezitter de verantwoordelijkheid neemt voor zijn/haar hond. Dit betekent dat de hondenbezitters de poep van de hond moet opruimen om overlast voor een ander te voorkomen.