Politie Utrecht

Persberichten Utrechts stad,10.30 uur

Utrecht, 04-07-2010

Gewond na aanrijding

UTRECHT- Op vrijdagavond raakten drie personen gewond bij een aanrijding.

Omstreeks 18.15 uur stonden veel mensen op de rijbaan aan de Neude, om de overwinning te vieren na de voetbalwedstrijd Nederland-Brazilie.

Een 32-jarige taxichauffeur stond met zijn auto in de menigte en kon niet verder. Toch gaf hij gas en raakte zo drie personen (geg. onb) die licht gewond raakte. De ruit van de taxi werd vernield en de vernieler werd aangehouden. De chauffeur sprak verderop een agent aan en vertelde hem wat er was gebeurd. De man werd direct meegenomen naar het politiebureau en werd ingesloten voor verhoor. Hij zit op dit moment nog vast voor verhoor.

Zakkenrollers

UTRECHT- Op zaterdagochtend werden vier personen aangehouden nadat ze twee mensen probeerden te bestelen.

Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie de melding dat vier personen een man hadden proberen te bestelen op de Korte Minreboerderstraat. Het viertal was gevlucht. De politie werd gewaarschuwd en zag de mannen lopen. Zij renden direct hard weg en klommen over een hek bij het gemeentehuis. Pech voor de mannen want zij renden een doodlopende gang in. De Roemenen van 18 tot 25 werden ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat er nog een andere man bijna slachtoffer was geworden.

Diefstal motorfiets

UTRECHT- Op vrijdagochtend werd een man aangehouden omdat hij een motorfiets wilde stelen. Omstreeks 10.30 uur kreeg de politie de melding dat een motorfiets gestolen werd op de Zwaansteeg. Agenten gingen direct ter plaatse en een 32-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Van fiets getrokken

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een man aangehouden omdat hij iemand van zijn fiets had afgetrokken. Omstreeks 23.00 uur fietste een 26-jarige man uit Utrecht over het Wed. Hij reed langs een horecagelegenheid en werd plotseling van zijn fiets geduwd/getrokken. Hij kwam ten val en verwonde zijn scheenbeen. De politie werd gewaarschuwd en een 56-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Hennep aangetroffen

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een hennepplantage aangetroffen.

Omstreeks 12.30 uur gingen agenten na binnengekomen informatie op onderzoek uit bij een woning aan de Reaumurlaan. In de woning werd een sterke henneplucht geroken. In een ruimte stonden enkele al getopte planten (hoeveel niet bekend). De politie heeft de zaak in onderzoek.

Uit de bocht tegen verkeerslicht

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een man aangehouden omdat hij was doorgereden na een aanrijding.

Omstreeks 22.20 uur kreeg de politie de melding dat een auto op de Oudenoord tegen een verkeerspaal was aangereden. De bestuurder was vervolgens gevlucht. Door de gewaarschuwde agenten werd de 24-jarige man uit Utrecht aangetroffen. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding maar kon uiteindelijk vervoerd worden naar het politiebureau. De man had te veel gedronken en blies op het bureau 685ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, verzet bij aanhouding en het verlaten plaats ongeval.

Aangehouden na vechtpartij

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een man na veel verzet aangehouden.

Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij aan de Bakkerstraat. Hier werd een 41-jarige man uit Utrecht aangehouden en geboeid. De man was onder invloed van alcohol en bleef zich verzetten. Het lukte de man de handboeien kapot te maken en sloeg vervolgens een agent meerdere malen. Meerdere agenten waren nodig de man onder controle te krijgen. Uiteindelijk kon hij worden ingesloten voor verhoor.