Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 3 juli en zondag 4 juli 2010

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

Vijf mannen aangehouden voor mishandeling van politieagenten.

Hengelo

Twee politiemannen lieten zich onder medisch behandeling stellen in het ziekenhuis. Tijdens de uitvoering van hun werk werden zij mishandeld door een groep mannen. Zowel getuigen als portiers namen hun verantwoordelijkheid en hielpen de politie..

Op zondag 4 juli 2010 omstreeks 3.32 uur zagen twee surveillerende politiemannen hoe een groep mannen zich vervelend en luidruchtig gedroeg in de Langestraat in Hengelo. De politiemannen spraken de groep hierop aan. Vervolgens zagen ze dat één van de mannen uit de groep opzettelijk een glas stuk gooide. De politiemannen wilden daarop de 'glasgooier' aanhouden. De hele groep bemoeide zich met deze aanhouding en keerden zich tegen de twee politiemannen. De verdachte verzette zicht heftig tegen zijn aanhouding. Eén van de politieagenten hield de man vast. De andere politieagent waarschuwde dat hij pepperspray ging gebruiken. Door de worsteling van de verdachte kreeg, net als de agressieve mannen, ook de politieagent die hem vasthield pepperspray in zijn gezicht. De politieagent viel op de grond en werd getrapt door mannen uit de groep. Hierbij werd zijn hoofd diverse keren geraakt. De ander politieagent werd ook overmeesterd en tegen zijn hoofd getrapt. De politieagenten riepen daarop om assistentie van hun collega's en werden door hen en de aangesnelde portiers van de diverse horecagelegenheden uit hun benarde positie bevrijd.

Door het verspreiden van de diverse signalementen kon de politie op diverse locaties, waaronder in Almelo, vijf mannen aanhouden. Deze mannen, 20 jaar uit Haaksbergen, 23 jaar en 26 jaar uit Hengelo, 22 jaar uit Enschede en 21 jaar uit Almelo, worden verdacht van openlijke geweldpleging tegen de politiemannen. Allen zijn opgesloten en in verzekering gesteld.

De twee politiemannen hebben zich onder medische behandeling laten stellen in het ziekenhuis. Zij liepen diverse blauwe plekken, bulten op hun hoofd en hoofdpijn op. Na behandeling konden zij terug naar het politiebureau. Deze mishandeling heeft behoorlijke impact op de politiemannen. De politie stelt een onderzoek in. Tevens wil de politie haar waardering uitspreken naar de betreffende horecaportiers en getuigen van het incident. Zij hebben daadwerkelijk hun verantwoording genomen door de politie onmiddellijk te helpen. Hierdoor konden de verdachten snel worden aangehouden en bleven de verwondingen beperkt

(2010060109)

Auto gestolen

Enschede

Personenauto stond geparkeerd aan de Minkmaatstraat alwaar deze vrijdagavond is gestolen

Een 41-jarige man uit Enschede deed aangifte van diefstal van zijn groene Mercedes type 280 SE. Het betreft een auto met een andere gril en een grote Mercedesster aan de voorzijde. De auto is vrijdag 2 juli 2010 tussen 21.00 uur en zaterdag 3 juli 2010 1.00 uur gestolen. De auto stond aan de MInkmaatstraat geparkeerd. (2010059801)

Drie huisverboden in Twente uitgereikt

Rossum

Een 33-jarige man kreeg vrijdagavond een huisverbod opgelegd nadat hij zich agressief gedroeg. De vrouw van de man was tijdens een worsteling tussen beiden van de trap gevallen.

De politie kreeg op vrijdag 2 juli 2010 omstreeks 00.35 uur een melding van onenigheid in een woning in Rossum. De bewoonster was tijdens de worsteling met haar man van de trap gevallen. Volgens getuigen gedroeg de man zich agressief. De man is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij in verzekering is gesteld. Aanleiding van de onenigheid ligt in de relationele sfeer. De man, vrouw en kinderen krijgen hulp aangeboden.

Oldenzaal
Een 59-jarige man kreeg zaterdag 3 juli 2010 een huisverbod opgelegd. De man mishandelde zijn vrouw. Hij verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol

Op zaterdag 3 juli 2010 omstreeks 11.28 uur kwam er een melding bij de politie Twente van een mishandeling in een woning in Oldenzaal. Een 59-jarige man had zijn vrouw mishandeld. Zij heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie heeft de man aangehouden en opgesloten. Hij verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol. Zowel aan de man als de vrouw wordt hulp geboden.

Hengelo
Een 38-jarige man kreeg zaterdagavond 3 juli een huisverbod opgelegd. De man heeft in zijn woning zijn vrouw met de dood bedreigd. Dit in bijzijn van de kinderen. De man is al eens eerder aangehouden voor huiselijk geweld. De man is aangehouden en opgesloten. Het gezin krijgt hulp aangeboden.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Rijbewijs van dronken Pool ingenomen

Almelo

De dronken Poolse automobilist kon de boete niet meteen betalen. Zijn identiteitsbewijs is achtergehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Surveillerende politieagenten zagen op zaterdag 3 juli 2010 omstreeks 3.40 uur een personenauto over de Plesmanweg in Almelo rijden. Deze auto viel op omdat de bestuurder over het midden van de weg reed. De politieagenten gaven de bestuurder een stopteken en controleerden de man. De bestuurder, een 26-jarige man uit Drezdenko (Polen), had te veel alcohol gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een promillage had van 1,4. Omdat het om een buitenlandse bestuurder gaat behoorde hij het boetebedrag van 600 euro meteen te voldoen. De man had echter niet zo veel geld. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en bewaard zijn ID-bewijs tot hij de boete volledig heeft betaald. (2010059847)

Met 2 promille alcohol op de scooter

Enschede

De bestuurder 'ontsnapte' eerste instantie aan de politiecontrole waarna hij later in zijn woning werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol op een scooter.

Politieagenten zagen tijdens de surveillance op zaterdag 3 juli 2010 omstreeks 3.40 uur een bestuurder met passagier op een snorscooter rijden over de G j van Heekstraat in Enschede. De bestuurder reageerde niet op het stopteken van de politieagenten. Zij wilden de man controleren voor het rijden onder invloed van alcohol. De scooterrijder ging op de vlucht om niet gecontroleerd te worden. Hierbij raakte hij bijna in aanrijding met een andere auto. Hij kon wegkomen via de Wegstraat tussen de paaltjes door de Hengelosestraat op. De politieagenten hadden uiteraard het kenteken genoteerd en zijn daarop naar de woning van de man gegaan. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een promillage had van 2 in zijn bloed aan alcohol. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgeamaakt.

(2010059853)

Insluipers hebben baat bij het warme weer

Hengelo

Uit de woning van een 19-jarige vrouw aan de Langelermaatweg werd vrijdag 2 juli tussen 13.00 uur en 22.30 uur een witte laptop gestolen. De bewoonster had in verband met het warme weer een uitzetraam open laten staan toen zij haar woning verliet. Bij terugkomst ontdekte ze dat er was ingebroken en dat haar laptop was gestolen. De politieagenten hebben enkele buurtbewoners nog benaderd doch zij hadden geen bijzonderheden waargenomen. (2010059867)

Enschede
Een 61-jarige man uit Enschede heeft op vrijdag 2 juli 2010 heeft een insluiper in zijn woning gehad terwijl hij stond de douchen. De man stond omstreeks 15.15 uur even onder de douche. Daarna ontdekte hij dat zijn laptop en mobiele telefoon uit zijn woning waren weggenomen. (2010059927)

De politie adviseert mensen alert te zijn bij het verlaten van de woning. Vergeet niet ramen en deuren te sluiten die insluipgevoelig zijn!

Weer zitmaaier weggenomen

Haaksbergen

Vanuit een schuur wederom een zitmaaier en quad gestolen. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Op zaterdag 3 juli, vermoedelijk tussen 3.30 uur en 4.30 uur, werd er ingebroken in een schuur aan de Groothuizenweg in Haaksbergen. De 39-jarige bewoner deed aangifte van zijn witte zitmaaier van het merk Kawasaki type Husqvarna Rider r15t en de quad van zijn broer. De politie vraagt getuigen die bijzonderheden hebben waargenomen zich te melden. Dit kan bij elk politiebureau of telefonisch 0900-8844 of anoniem bij Bel M. 0800-70000. (2010059932)

Bedreiging met vuurwapen

Oldenzaal

Politie heeft drie jongens aangehouden nadat er een nep-vuurwapen en een mes bij hen was aangetroffen.

Op vrijdag 2 juli omstreeks 21.49 uur kwam er bij de politie Twente een melding binnen dat er een bedreiging met een vuurwapen zou hebben plaatsgevonden aan de Vondellaan in Oldenzaal. Van de dader werd een signalement doorgegeven. De gealarmeerde politieagenten zagen in de buurt op het grasveld drie jongens zitten waarvan één voldeed aan het signalement. De drie jongens, 16,17 en 19 jaar uit Oldenzaal, werden aangehouden. Toen de politieagenten de jongens fouilleerde troffen ze bij een 16-jarige jongen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aan. De 17-jarige jongen had mes op zak. Het nep-wapen en het mes zijn in beslag genomen. De jongens zijn opgesloten en werden zaterdag, na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.

Een 13-jarige jongen uit Oldenzaal deed aangifte van bedreiging. Een ex-vriendinnetje zou de aanleiding zijn voor deze bedreiging. De politie maakt proces-verbaal op.

(2010059782/2010059791 )

Politie houdt baas van hond aan

Enschede

De hond heeft minimaal 25 minuten in een veel te warme auto opgesloten gezeten. De politie heeft de eigenaar aangehouden.

Met een buitentemperatuur van 33 graden Celsius kreeg de politie op zaterdag 3 juli 2010 om 14.15 uur een melding dat er in een auto een hond zat opgesloten. De auto stond geparkeerd in de overdekte parkeergarage in de Irenepromenade aan de Van Lochemstraat in Enschede. De gealarmeerde politie trof een heftig hijgende hond die constant aan het blaffen was op de voorzitting van de auto aan. De vier ramen van de auto stonden een stukje open. De politieagent kon door een geopend raam voelen dat de tempratuur in de auto beduidend hoger was dan buiten de auto. Met de gegevens van het kenteken werd de baas van de hond opgespoord. Het betrof een 38-jarige man die zich op verzoek van de politie bij zijn auto meldde. Vanaf het moment van de melding tot aan de komst van de man heeft de hond minimaal 25 minuten in de hete auto gezeten De man werd door de politie aangehouden voor overtreding van de gezondheid en welzijnwet. (art. 36 lid 1, wat inhoud dat het verboden is de gezondheid of het welzijn van een dier te benadelen). De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(2010059980)

Schennispleger gesignaleerd

Haaksbergen

Fietsende vrouwen kwamen een paar keer over dezelfde man tegen tijdens hun fietsroute. . Even later zagen ze hem onanie plegen. De politie is op zoek naar de man.

Een 40-jarige vrouw uit Oldenzaal en een 32-jarige vrouw uit Enschede fietsten op zaterdagmiddag 3 juli 2010 de Buurserzandroute in Haaksbergen. Onderweg kwamen ze een man fiets een paar keer tegen. Het viel de vrouwen op dat de man zich een beetje vreemd gedroeg. Omstreeks 16.05 uur zagen ze de man in de omgeving van de Knoefweg bij het Buursermeertje in de bosjes staan. Hij masturbeerde. De vrouwen kregen het idee dat de man hen had gevolgd en schrokken hiervan. De vrouwen hebben daarop de politie gebeld. De man is niet meer aangetroffen. Vermoedelijk is hij via de Buurserstraat richting het centrum van Haaksbergen gefietst. De vrouwen gaven het volgende signalement van de man:
- ongeveer tussen de 40-50 jaar
- heeft een buikje

- kalend, blond stekeltjes haar
- was verbrand door de zon
- ovaal gezicht

- lengte: 1.95 m

- fietste op een moderne opa-iets
- droeg een wit t-shirt en een zwarte korte broek De vrouwen waren behoorlijk onder de indruk van hetgeen hen was overkomen. Zij doen aangifte. De politie stelt een onderzoek in en verzoek getuigen zicht te melden. Telefoon 0900-8844 of anoniem op Bel M.: 0800-70000.

(2010060007)

Hennepkwekerij aangetroffen in woning

Enschede

In totaal werden 342 planten in beslag genomen en vernietigd. De bewoner was niet aanwezig.

In een woning aan de Piksenbrink in Enschede werd een hennepkwekerij aangetroffen. De achterdeur van de woning stond open. Zowel in de woonkamer als op de eerste verdiepingen werden hennepplanten geteeld. In totaal werden 342 planten aangetroffen. Deze zijn, net als de overige spullen van de kwekerij, in beslag genomen en vernietigd. Medewerkers van Enexis hebben het gas, water en licht in de woning afgesloten. De bewoner van het pand was niet aanwezig. Politie stelt nader onderzoek in. (2010060097)

Eenzijdig ongeval, bestuurder was dronken

Almelo

Dronken bestuurder kwam in aanrijding met een boom. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op zondag 4 juli 2010 omstreeks 3.40 uur zagen surveillerende politieagenten op de Henri Dunantstraat in Almelo een beschadigde auto staan. De bestuurder zat nog in de auto. De agenten zagen dat de auto een aanrijding met een boom had gehad en tot stilstand was gekomen op het trottoirs. De bestuurder gaf meteen toe dat hij alcohol had gedronken. De man, 33 jaar uit Aadorp, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto is afgesleept. Uit de ademanalysetest bleek dat de man een promillage had van 1,7. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010060126)

Bob Holland Bob

Hellendoorn

Vier bestuurders werden aangehouden tijdens een verkeerscontrole omdat zij onder invloed van alcohol verkeerden.

Op vrijdagavond 2 juli heeft de politie Twente een verkeerscontrole gehouden op diverse plaatsen in de gemeente Hellendoorn. De controle was bewust gepland na de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal. Met deze controle wil de politie de verkeersveiligheid vergroten door te beletten dat er bestuurders dronken achter het stuur zitten. Van de 350 gecontroleerde bestuurders hadden vier personen teveel alcohol genuttigd. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar zij een ademanalysetest hebben afgelegd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Verder werden er boetes uitgeschreven voor:
- 4 x niet dragen van een gordel
- 6 x voor het niet voeren van verlichting
- 1 x voor het niet hebben van een kentekenplaat
- 1 x geen hulpkoppeling

- 1 x overschrijden maximale snelheid

De politie heeft gecontroleerd tussen 18.45 uur en 1.30 uur op de volgende locaties:
- Grotestraat Nijverdal

- Meester Werkmanstraat/Hammerweg
- Koninginnestraat te Nijverdal
- Ommerweg te Hellendoorn

- Burgstraat te Daarleveen
- Rijssensestraat te Nijverdal
- Dalvoordeweg te Daarle
(2010059793)

Controle horecawetgeving
Vriezenveen

Politie heeft gecontroleerd op sluitingsuren van horeca en kermis in de gemeente Twenterand. Tegen twee overtreders wordt proce-verbaal opgemaakt.

Zowel een snackwagen als een café hielden zich in de nacht van zaterdag 3 juli op zondag 4 juli 2010 niet aan de vergunningsvoorwaarden. Dit constateerden politieagenten. De snackwagen op de kermis verkocht en serveerde om 2.30 uur nog etenswaar. De nacht ervoor had de eigenaar hiervoor ook al een waarschuwing gekregen.

In een café aan het Westeinde in Vriezenveen was om 3.30 uur de toegangsdeur geopend en zaten er nog klanten binnen. Tevens werd er gerookt in de zaak.

Beide eigenaren krijgen proces-verbaal omdat zij de horecawetgeving overtraden. De politie en gemeente Twenterand willen door handhaven van deze regels de leefbaarheid en veiligheid vergroten. (2010060189)

---- --