Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 04-07-2010

Onder invloed

LEUSDEN Zaterdag 3 juli reed een automobilist rond 19.20 uur tegen een lantaarnpaal aan de Burgemeester van der Postlaan. De 48-jarige bestuurder uit Leusden bleek teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 700 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT Zondagochtend 4 juli kreeg de politie rond 04.00 uur melding dat twee mannen aan het inbreken waren op de Uitdamstraat. Agenten kwamen ter plaatse en een diensthond werd ingezet. De mannen kwamen uit een woning en vluchtten richting het bouwterrein. Met hulp van de hond kon één van de twee verdachten, een 31-jarige Rotterdammer aangehouden worden. Hij moest vanwege een beet van de hond naar het ziekenhuis. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.

Aanrijding

AMERSFOORT Zaterdag 3 juli vond rond 18.20 uur een aanrijding plaats op de Nijverheidsweg-noord. Een snorfietser werd aangereden door een 26-jarige Amersfoortse in een bestelbusje, die bij het afslaan de snorfietser over het hoofd zag. De 27-jarige snorfietser uit Hilversum rolde over de motorkap en kwam daarna onder het busje terecht. Omstanders hielpen de auto op te tillen en de man is met zware verwondingen, gebroken ribben en wervels, naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn bijrijder, een 38-jarige Baarnse, is met klachten aan haar been naar het ziekenhuis gebracht.

Invordering rijbewijs

AMERSFOORT Zaterdagochtend 3 juli heeft de politie rond 07.30 uur een 35-jarige Amersfoorter aangehouden die vreemd reed op de Heideweg. De man bleek teveel gedronken te hebben en moest mee naar het bureau. Daar blies hij 620 ug/l, waarop zijn rijbewijs ingevorderd werd.

Mishandeling

AMERSFOORT Vrijdag 2 juli kreeg de politie rond 23.00 uur melding dat een 32-jarige man uit Amersfoort mishandeld was op de Rozenstraat. Hij was met een koevoet op zijn hoofd geslagen en moest naar het ziekenhuis. Een 30-jarige Amersfoorter is als verdachte aangehouden voor de mishandeling. Hij moest mee naar het bureau voor verhoor.

Mishandeling

AMERSFOORT Zondagochtend 4 juli is een 22-jarige man uit Zeist rond 04.00 uur in elkaar geslagen op de Scherbierstraat. Hij had ruzie gehad in een horecagelegenheid en was eruit gezet. Buiten is een groep jongens achter hem aangekomen en heeft hem in elkaar geslagen. De man is naar het ziekenhuis vervoerd met onbekend letsel. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding

AMERSFOORT Een 27-jarige Utrechter is zaterdagochtend 3 juli rond 04.15 uur met zijn fiets tegen een geparkeerde auto aan de Arnhemseweg aangefietst. De man is met letsel aan zijn gezicht naar het ziekenhuis vervoerd.