Ingezonden persbericht


--- Persbericht ---

Wereldreddende daden in 1 minuut

ROTTERDAM - Heeft u de hele week al het gevoel dat de wereld er een stukje beter uit ziet? Dat kan kloppen, want afgelopen week heeft DeWereldRedden.nl de wereldreddende strippenkaart uitgedeeld. Op deze strippenkaart stonden 15 ludieke acties die mensen tijdens het wachten op bijvoorbeeld het openbaar vervoer konden uitvoeren. Dit onder het motto: "Waarom klagen tijdens het wachten op de trein, als je in de tussentijd ook de wereld kan redden?!".

In de week van 28 juni is de Wereldreddende Strippenkaart uitgedeeld op de Stadhuisburg in Utrecht en op Utrecht Centraal. Reizigers en winkelend publiek kregen de strippenkaart overhandigd. Op de Stadhuisbrug stonden 2 Wereldreddende Stempelautomaten, waar men de uitgevoerde actie kon laten afstempelen. 3 acties gedaan en dus 3 stempels? Dan was de beloning een gratis drankje bij café Graaf Floris. Iedereen kon de actie zeer waarderen. Veel mensen reageerden erg positief op de actie en vonden het een heel goed initiatief. Een van de acties op de Strippenkaart luidde: "Geef tenminste 4 complimentjes". Een meneer uit Utrecht vond dit zo'n leuke daad, dat hij meteen complimenten begon uit te delen aan wildvreemde voorbijgangers. De vraag of er met de strippenkaart ook gereisd kon worden, kwam ook vaker, maar daar was deze strippenkaart dan weer niet voor gemaakt.

De wereldreddende strippenkaart is een initiatief van Stichting Terra Futura. Zij wil de Nederlanders tools aanbieden om de wereld te verbeteren. Deze stichting is op 14 februari 2010 opgericht.

Meer informatie over de "WereldReddende Strippenkaart" en Stichting Terra Futura is te vinden op www.dewereldredden.nl.

--- einde persbericht ---

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie over de actie en de stichting kan contact worden opgenomen met Niek Haring, via niek@terrafutura.nl of 06-51748641. Ook kan contact worden opgenomen met Tjerk Feitsma, directeur van Terra Futura, via tjerk@terrafutura.nl of 06-14034299.