Politie Groningen

Zondag 4 juli 2010

Provincie Groningen, 04-07-2010

Man aangehouden voor mishandelen vrouw

LOPPERSUM - Een 26-jarige man uit de gemeente Loppersum is zaterdagmorgen door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. In de woning spraken de agenten met zijn 25-jarige vrouw. Zij vertelde dat zij door haar man naar aanleiding van een ruzie was mishandeld. De 26-jarige man gaf dat toe. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet.

Jongen gewond na val van steiger

ZOUTKAMP Zaterdagmiddag is een 14-jarige jongen uit Zoutkamp gewond geraakt. Agenten reageerden op een melding dat op de Sluisweg in de havenstad iemand van een steiger was gevallen. Het bleek dat de 14-jarige Zoutkamper na zijn val van een steiger op een stapel stenen was terecht gekomen. Hij is met een forse snee in zijn borst en knieletsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Veel mis met snorfietser

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag een 16-jarige jongen uit Groningen voor meerdere overtredingen op de bon geslingerd. De snorfietser reed over het Dwarspad in Groningen. Surveillerende agenten zagen dat de bestuurder tijdens het rijden aan het bellen was. Tijdens controle bleek dat de snorfiets niet was voorzien van een kentekenplaat en niet was verzekerd. Ook had hij geen geldig rijbewijs. Voor alle feiten kreeg de 16-jarige een bekeuring. De snorfiets werd door de politie in beslag genomen.

Scooterrijder gewond na verkeersongeval

WIRDUM - Een 55-jarige man uit Wirdum is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed over de Wirdumerweg toen hij door nog een onbekende oorzaak uit de bocht vloog. De Wirdummer kwam tegen een heg van een tuin tot stilstand. Hij is met rugletsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De scooter raakte beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Fietser gewond na verkeersongeval

GRONINGEN - Een 26-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Osloweg met de Lubeckweg in Groningen. Vermoedelijk stak de fietser plotseling over waarbij hij door een 38-jarige automobilist uit Groningen werd geschept. Het slachtoffer is met hoofd- en heupverwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Man vernielt ruit

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag een 40-jarige man uit Midwolde aangehouden. De Midwolder had een ruit van een hotel in de Oude Boteringestraat vernield. Hierbij verwondde hij zichzelf aan zijn hand. Gealarmeerde genten troffen de verwarde man in de omgeving aan en namen hem mee naar het politiebureau. Hij is ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Tasjesrover mishandelt agent

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond een 32-jarige man uit Maastricht aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een tasjesroof in een restaurant op het hoofdstation op het Stationsplein in Groningen. Het bleek dat de Maastrichtenaar, een bekende van de politie, een rugzak had gestolen van een 26-jarige Stadjer. De tasjesrover was hierna weggerend in de richting van het de Stationsweg. Op basis van een signalement zag een agent de verdachte in de omgeving lopen. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. De Limburger sloeg de diender vol in het gezicht. Een 20-jarige getuige, die de agent te hulp schoot, kreeg ook klappen. Met hulp van andere agenten kon de verdachte worden geboeid. Hij is ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De agent en getuige hebben aangifte gedaan. Beiden hoefden zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Het roofcoördinatieteam van de politie stelt een onderzoek in.

Alcomobilisten aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagnacht een 20-jarige Stadjer aangehouden. In de Hortensialaan in Groningen werd de automobilist op de bon geslingerd voor het negeren van een in- rijverbod. Agenten roken dat de man had gedronken. Een blaastest wees dat ook uit. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1.25 De verdachte mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. Hij moest zijn rijbewijs wel achterlaten.

BAD NIEUWESCHANS- De politie heeft zaterdagnacht een 44-jarige automobilist uit Nieuweschans aangehouden. Bij controle wees een blaastest uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,1. Met een rijverbod van 4 uur mocht hij na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op.

Puber bedreigt buschauffeur

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een bedreiging van een buschauffeur op het Kardingeplein in Groningen. Het bleek dat de 17-jarige puber een 56-jarige buschauffeur van Qbuzz om nog onbekende reden had bedreigd met de dood. Hij zou hierbij met zijn hand een schietgebaar hebben gemaakt in de richting chauffeur. Op basis van een duidelijk signalement konden dienders de Stadjer op het Kardingeplein aanhouden. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor werd hij overgedragen aan zijn ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist tegen de vangrail

VEENDAM - De politie heeft zaterdagnacht een 24-jarige automobilist uit Veendam aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een eenzijdig verkeersongeval op de N33, nabij de afslag Bareveld. Het bleek dat de bestuurder vermoedelijk met hoge snel de macht over het stuur was kwijtgeraakt en tegen een vangrail was gebotst. Door de klap liep de bestuurder een gebroken neus op. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,8. Met een rijverbod mocht hij na verhoor het politiebureau verlaten. De auto van de verdachte raakte zwaar beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Fries springt op taxi

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen een 25-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. De Leeuwarder had op de Westerhaven in Groningen onenigheid gekregen met een taxichauffeur. De Fries wilde de ritprijs niet betalen. De taxichauffeur had de portemonnee van zijn passagier gepakt en er geld uitgehaald. Uit kwaadheid sprong de verdacht op de motorkap van de taxi. Deze raakte beschadigd. Gealarmeerde agenten namen de amokmaker mee naar het politiebureau. Hier bleek dat de verdachte in het bezit was van een gestolen rijbewijs. Hij is ingesloten. De politie onderzoekt de diefstal en zal proces-verbaal opmaken.

Man beledigt stadswacht

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen een 20-jarige man uit Tynaarlo aangehouden voor belediging. De 20-jarige man was op het treinstation aan de Stationsweg door de medewerker van de veiligheidszorg aangesproken op zijn vervelend gedrag. Deze pikte dat niet en beledigde de stadwachter. Gealarmeerde agenten namen de verdachte mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De medewerker van de stadswacht doet aangifte. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw beledigt agenten

HOOGEZAND De politie heeft zondagmorgen een 18-jarige vrouw en een 23-jarige man uit Hoogezand aangehouden. In de Meindert Hobbestraat in Hoogezand controleerden agenten de 23-jarige bestuurder. Hij kon zich niet legitimeren en wilde niet mee werken aan een onderzoek. Toen agenten de man wilden aanhouden begon de vrouwelijke passagier de agenten uit te schelden. Beide verdachten moesten mee na het politiebureau. Na verhoor kon het duo het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer beroofd van geld en mobiele telefoon

GRONINGEN Een 22-jarige man uit Groningen is zondagmorgen rond 04.45 uur het slachtoffer geworden van een beroving. Het slachtoffer stond op de hoek van de Verlengde Hereweg met de Savornin Lohmanlaan. Hij werd door nog twee onbekende jongens aangesprokenen. Zij bedreigden hem met messen. Het slachtoffer werd van zijn geld en mobiele telefoon beroofd. De onbekende daders zijn weggerend en zijn nog voortvluchtig. Beide daders zijn ongeveer 17 jaar oud en droegen petjes. Het roofcoördinatieteam van de politie stelt een onderzoek in. Zij vraagt getuigen zich te melden. Mensen kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Man mishandelt ex-vriendin

WINSCHOTEN De politie heeft zondagmorgen een 22-jarige man uit Winschoten aangehouden. Politieagenten spraken op het Marktplein in Winschoten met de 20-jarige ex-vriendin van de man. Zij vertelde dat zij even daarvoor door de Winschoter omver was geduwd. Hierdoor had zij pijnlijke ribben en zichtbare verwonding in haar zij opgelopen. Dienders konden de verdachte even later in zijn woning aan de Beverhof in Winschoten inrekenen. Hij werd moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Zakkenrollers aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen twee 21-jarige mannen uit Groningen en Delfzijl aangehouden. Personeel van een horecagelegenheid in de Poelestraat hadden beide mannen betrapt bij het stelen van een mobiele telefoon uit een tas. Gewaarschuwde dienders troffen bij fouillering van een verdachte nog een gestolen mobiele telefoon aan. De verdachten moesten mee naar het politiebureau en zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.