Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 04-07-2010

Politie houdt vier stappers aan tijdens horecatoezicht in Tilburg

TILBURG: Agenten die zaterdagavond en -nacht waren belast met het horecatoezicht hebben een relatief rustige dienst achter de rug. Er werden vier aanhoudingen verricht. Op de Schouwburgring werd een beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) aangehouden wegens dronken rijden. De 19-jarige Tilburger blies 670 ug/l, terwijl voor hem maximaal 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. Verder werd een stapper aangehouden wegens belediging van een politieagent, zijn vriend die zich ermee ging bemoeien en de agent vastpakte, mocht ook mee naar het bureau. De vierde aanhouding betrof het niet opvolgen van een bevel of vordering. Er werden ook veertien bekeuringen uitgeschreven wegens onder andere baldadigheid, foutief parkeren en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Politie haalt dronken bestuurder van de weg

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen 05.20 uur een 25-jarige automobilist uit Dongen gearresteerd wegens dronken rijden.
Surveillerende agenten zagen de man met hoge snelheid rijden op de Professor Huizingastraat en besloten hem te controleren. De Dongenaar blies 505 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder maximaal 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De officier van Justitie beslist over teruggave ervan.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 04-07-2010 12:08 | © Regio Midden en West Brabant |