Politie Zeeland


---

1242-2010 Motor gestolen in Vrouwenpolder
Vanaf de parkeerplaats van camping Oranjezon aan de Koningin Emmaweg in Vrouwenpolder is zaterdagmiddag een motor gestolen. Het betreft een zwarte BMW met zijkoffers voorzien van het Belgische kenteken MDG-188.
De eigenaar had zijn motor rond 12.00 uur met een kettingslot vastgezet aan een verkeersbord. Ook stond de motor op het stuurslot en een geluidsalarm. Toen de eigenaar omstreeks 15.30 uur weer terugkwam, bleek zijn motor te zijn gestolen.

1243-2010 Jongen op heterdaad betrapt bij diefstal, Krabbendijke
Een 17-jarige jongen uit Goes is zaterdagavond op heterdaad betrapt nadat hij navigatieapparatuur had weggenomen uit een auto.
Omstreeks 19.30 uur was door een burger melding gedaan dat hij een jongen had staande gehouden die zojuist het navigatiesysteem uit zijn auto had gestolen. Dit was gebeurd aan de Parallelweg in Krabbendijke. Agenten gingen ter plaatse en de jongen vertelde dat hij het apparaat had weggegooid in de bosjes. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

1244-2010 Dronken Goesenaar zorgt voor overlast, Goes
De politie heeft zaterdagavond een 31-jarige Goesenaar aangehouden voor vernieling en voor het rijden onder invloed van alcohol.
Omstreeks 23.00 uur was hij in de Van Goghstraat ongevraagd over de schutting geklommen, een tuin in waar op dat moment een feestje aan de gang was. De eigenaar was hiervan niet gediend en duwde de man zachtjes de tuin uit. Die reageerde hierop agressief en begon met fietsen te gooien. Vervolgens stapte hij in zijn auto en reed weg richting Jozef Israëlstraat en weer terug de Van Goghstraat in. Op een gegeven moment haalde hij een bocht niet en reed tegen een geparkeerde auto. Ondertussen was de politie gebeld. Die kwam snel ter plaatse en kon de man aanhouden. De Goesenaar werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarna hij zijn rijbewijs kon inleveren.