Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 4 juli

Alkmaar, 04-07-2010 o 13.00 uur

Alcoholcontrole

Alkmaar, vrijdag 2 juli

Op vrijdagavond hield de politie een alcoholcontrole op de Kennemerstraatweg in Alkmaar. Tussen 21.15 en 24.00 uur werden 275 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Aan de controle werd deelgenomen door acht politiemensen.

In totaal kregen vijf bestuurders een proces-verbaal omdat zij teveel hadden gedronken. Het hoogst gemeten percentage bedroeg 680 ug/l. Dit werd geblazen door een 51-jarige man uit Heiloo. Omdat hij niet meer alcohol in zijn adem mocht hebben dan 220 ug/l blies hij ruim drie maal het voor hem geldende maximum. Hij bleek in december 2009 al eens eerder met drank op achter het stuur te zijn gecontroleerd. Toen blies hij 515 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Tijdens dezelfde controle werd ook een 24-jarige Alkmaarder op een snorfiets gecontroleerd. Hij blies 440 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer blazen dan 90 ug/l. Hij blies derhalve vijf keer het maximum. Ook hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Omstreeks 22.00 uur zagen politiemensen een 37-jarige man uit Heiloo zwalkend aan komen lopen met zijn fiets. Voordat hij op mocht stappen moest hij eerst blazen. De man blies 1048 ug/l, bijna vijf maal het toegestane maximum. Om te voorkomen dat hij zou gaan rijden, kreeg hij een rijverbod.

Hoorn, zaterdag 3 juli

Tijdens een soortgelijke controle op de Westerweg en de Venneweg in Hoorn van 20.30 en 03.00 uur moesten 224 bestuurders blazen. Acht bestuurders kregen een bekeuring. Hier blies de hoogste 235 ug/l.

Dronken door afzetting

Heerhugowaard, vrijdag 2 juli

Op vrijdagavond omstreeks 19.20 uur werd een 62-jarige Heerhugowaarder aangehouden op de James Wattstraat in zijn woonplaats. De man kwam bij een wegafzetting in verband met een grote uitslaande brand. Hij negeerde echter het stopteken van een politieman en reed door. Op de James Wattstraat werd hij aan de kant gezet. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 595 ug/l, bijna drie maal het maximum van 220 ug/l. Goed voor een proces-verbaal en een ingevorderd rijbewijs.

Drie en vier maal teveel, rijbewijs kwijt

Alkmaar, vrijdag 2 juli

Op vrijdagavond omstreeks 21.00 uur werd op de Huiswaarderweg in Alkmaar een 43-jarige automobilist uit Alkmaar gecontroleerd. De man blies 665 ug/l. Dat is drie maal het voor hem toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Heiloo, zaterdag 3 juli

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.50 uur werd op Het Hoekstuk in Heiloo een 22-jarige vrouw uit Alkmaar gecontroleerd. Deze automobiliste blies 360 ug/l. Omdat het hier een beginnend bestuurder betrof mocht zij niet meer dan 90 ug/l alcohol in haar adem hebben. Zij blies derhalve vier keer het voor haar geldende maximum. De vrouw kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Dronken zonder rijbewijs

Wijdenes, zondag 4 juli

Op zondagmorgen omstreeks 02.50 uur werd op de Hemweg in Wijdenes een 20-jarige man uit Westwoud gecontroleerd op een bromfiets. Deze bestuurder blies 550 ug/l. Omdat het hier een beginnend bestuurder betrof mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve zes keer het voor hem geldende maximum. De man bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs was in mei van dit jaar ongeldig verklaard.

Weigering

Hoorn, zondag 4 juli

Op zondagmorgen omstreeks 02.00 uur controleerde de politie een 47-jarige man uit Hoorn in een personenauto op de Willemsweg in Hoorn. De man had alcohol gebruikt. Hij weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse omdat hij astma zou hebben. Vervolgens werd hem een bloedproef aangeboden. Hier weigerde hij ook aan mee te werken. De man bleek bovendien niet in het zit te zijn van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs was ongeldig verklaard. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lekker voorbeeld ...

Alkmaar, zaterdag 3 juli

Op zaterdagmorgen omstreeks 10.35 uur reed een bewoner van de Alkmaarse binnenstad naar zijn woning. Toen hij zijn auto had geparkeerd en was uitgestapt zag hij een man, in het bijzijn van zijn dochtertje, in de omgeving van de Dijk tegen een muur staan plassen. Toen hij hier iets van zei, reageerde de wildplasser zeer agressief en kwam hij op het slachtoffer afgelopen. De verdachte probeerde het slachtoffer te schoppen en slechts door ingrijpen van omstanders en beveiligingspersoneel kon hij op afstand gehouden worden. De gewaarschuwde politie kwam de man even verder in een personenauto tegen. Hij bleek sterk onder invloed van alcohol te verkeren. Toen de politie hem aansprak richtte zijn agressie zich tegen de agenten. Hij verzette zich hevig, nog steeds in het bijzijn van zijn dochtertje. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 1015 ug/l. Dat is bijna vijf maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Uit onderzoek bleek dat hij nog geen week geleden ook al met drank op gepakt was. Toen blies hij 1065 ug/l. Bovendien bleek zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens mishandeling, verzet, rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en rijden onder invloed. Het 7-jarige kind is overgedragen aan haar oma. Van de politie kreeg zij een knuffelbeer mee voor de schrik. De zaak is gemeld bij de hulpverlening.

Brand in campingzaak

Heerhugowaard, vrijdag 2 juli

Op vrijdagmiddag brak er brand uit in een bedrijfspand aan de Pascalstraat waar campingartikelen worden verkocht. De brand ontstond in het oude gedeelte van het pand waarin tenten stonden uitgestald. De met groot materieel uitgerukte brandweer kon niet voorkomen dat het pand geheel uitbrandde. Andere bedrijfspanden konden worden gespaard. Pas in de avond kon het sein brand meester gegeven worden. De nabluswerkzaamheden duurde nog geruime tijd. Tot twee maal toe moest de brandweer opnieuw gaan blussen omdat de resten begonnen te smeulen. Zelfs op zondagmorgen was dit het geval. Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

In het oude gedeelte, waar de brand was ontstaan, bestond een deel van de dakbedekking uit asbesthoudend materiaal. Asbestdeeltjes kwamen rond het pand op de grond. Een deel van de industriewijk is daarom afgezet. Het verkeer was geruime tijd gestremd.

Brand in aannemersbedrijf

Akersloot, zondag 4 juli

Op zondagmorgen brak er brand uit in het gebouw van een aannemersbedrijf aan de Molenlei in Akersloot. Hoewel het om een binnenbrand ging, schaalde de brandweer direct op naar een grote brand omdat in het pand gasflessen aanwezig waren. De brandweer kon begin van de middag het sein brand meester geven.

Auto uitgebrand

Spanbroek, vrijdag 2juli

Op vrijdagmiddag om 16.20 uur vloog een auto in brand die op een oprit naast een woning aan de Spanbroekerweg in Spanbroek stond. Omstanders die de vlammen onder de motorkap vandaan zagen komen wisten de auto de weg op te duwen waardoor de woning geen gevaar meer liep. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Vermoedelijk is de brand ontstaan door kortsluiting.

Diefstal personenauto

Castricum, zaterdag 3 juli

In de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 22.00 en 08.30 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Poelven in Castricum. Het ging om een groene BMW stationwagen uit de 5serie met het Franse kenteken 9302YX30.

Beroving

Spanbroek, vrijdag 2 juli

Op vrijdagavond omstreeks 23.30 uur werden een 20-jarige man uit Obdam en een 19-jarige vrouw uit Spanbroek overvallen op de Kaag in Spanbroek. Na een avondje stappen fietsten beiden in de richting Spanbroek. Op de Kaag werden zij voorbijgereden door vier personen op drie scooters. Een van de scooterrijders reed tegen de mannelijke fietser aan. Even verderop bleven de scooterrijders staan. Beide slachtoffer reden het erf van een boerderij op, maar werden hier gevolgd door de scooters. Een verdachte, die achterop een scooter zat, kwam met een hamer op hen af. De slachtoffers moesten hun waardevolle spullen afgeven. De daders gingen er vandoor met portemonnees en GSMs. Het mannelijke slachtoffer liep verwondingen aan zijn arm op doordat hij met de hamer werd geslagen. Hij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Politie houdt man aan wegens bedreiging

Hoorn, zaterdag 3 juli

Op zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur hield de politie een 39-jarige man uit Hoorn aan wegens bedreiging met een mes. Het slachtoffer, een 21-jarige Amsterdammer, deed aangifte.

Het slachtoffer had samen met twee andere personen omstreeks 04.00 uur staan praten op de Wabenstraat in Hoorn toen de verdachte langs kwam. Omdat deze twee fietsen bij zich had keek het slachtoffer zijn kant op. Hierop werd de verdachte boos, pakte een straatklinker en bedreigde hiermee het slachtoffer. Aanvankelijk fietste de verdachte weg, maar kwam enkele minuten later weer terug, nu gewapend met een keukenmes. Het slachtoffer ging er vandoor, maar kwam klem te zitten in een stuk opengebroken weg. Ook de verdachte strandde hierin met zijn fiets. Het slachtoffer liet daarop zijn fiets achter en ging er rennend vandoor. Bij terugkomst bleek zijn fiets verdwenen te zijn.

Op basis van het opgegeven signalement werd de verdachte in de directe omgeving aangetroffen. Hij verklaarde zich door de groep bedreigd te hebben gevoeld. De fiets werd door een ingezette speurhond teruggevonden.

Politie verricht aanhouding na mishandeling

Den Helder, vrijdag 2 juli

Op vrijdagavond hield de politie een 23-man uit Den Helder aan wegens mishandeling. Een andere verachte wordt nog gezocht.

Op vrijdagavond omstreeks 17.55 uur zat een 21-jarige man uit Den Helder in een café aan de Spoorstraat in Den Helder voetbal te kijken. In hetzelfde café zat ook een man, waarmee hij enkele weken eerder ruzie had gehad. Na de wedstrijd werd het slachtoffer door de verdachte en een vriend daarvan buiten opgewacht. Het slachtoffer werd geslagene en geschopt. De 46-jarige vader van het slachtoffer kwam zijn zoon te hulp. Ook hij werd geslagen en geschopt.

Later op de avond kon een van de verdachten worden aangehouden. Een onderzoek wordt ingesteld naar de tweede verdachte.

Politie op zoek naar verdachte steekpartij

Den Helder, zaterdag 3 juli

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.20 uur raakte een 42-jarige Nieuwedieper gewond doordat hij gestoken werd door een 43-jarige plaatsgenoot. De politie is op zoek naar de verdachte, van wie de identiteit bekend is.

Het slachtoffer was in een café aan de Koningstraat in Den Helder. Hier kwam hij de verdachte tegen. Samen zouden ze wat gaan drinken. Toen het slachtoffer bij de dansvloer ging kijken, kwam de verdachte bij hem staan. Plotseling trok deze een mes en prikte het slachtoffer hiermee. Het slachtoffer had meerdere kleine verwondingen op zijn lijf. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis.

Politie houdt verdachte mishandeling aan

Bergen aan Zee, vrijdag 2 juli

Op vrijdagavond hield de politie een 35-jarige man uit Almere aan wegens mishandeling van een 23-jarige man uit Wieringerwerf. Het slachtoffer liep op het Van der Wijckplein in Bergen aan Zee. Hier maakte hij vermoedelijk een opmerking over de verdacht die ook op het plein liep. De verdachte kwam vervolgens op het slachtoffer aflopen. In de kleine schermutseling die volgde, voelde het slachtoffer dat hij in zijn bil geprikt werd. De verdachte ging er vervolgens vandoor.

Het slachtoffer moest zich met een steekwond onder behandeling laten stellen in het Medisch Centrum in Alkmaar. Op basis van het opgegeven signalement werd de gevluchte verdachte in de directe omgeving aangetroffen. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Moeder en kind te water

Alkmaar, zaterdag 3 juli

Op zaterdagmorgen omstreeks 09.15 uur stond een moeder op de Korte Sint Jacobstraat in Alkmaar met een kinderwagen. In de wagen lag het drie maanden oude kind van de vrouw. Doordat de wagen niet goed op de rem stond, begon deze te rijden in de richting Luttik Oudorp. Hier reed de wagen over de rand van de bestrating en plonsde in de gracht. De vrouw sprong direct achter haar zoon aan. Met behulp van omstanders wist zij het kind weer op het droge te krijgen. Moeder en kind werden ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Zij kwamen met de schrik vrij.

Aanrijding met letsel

Alkmaar, vrijdag 2 juli

Op vrijdagmiddag omstreeks 15.50 uur raakte een 33-jarieg politieman gewond bij een aanrijding op de Westerweg in Alkmaar. De politieman was met zwaailicht en sirene onderweg naar een grote uitslaande brand in Heerhugowaard. Het verkeer stond in een file. Omdat er in verband met een afzetting geen verkeer meer van de andere kant kon komen, haalde motor de file aan de linker zijde in. Een 45-jarige Heerhugowaarder, die met zijn auto in de file stond, besloot te keren om terug te rijden. Hij verliet net de file op het moment dat de motor langs kwam rijden. Bij de aanrijding raakte de motorrijder gewond. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Hier werd hij een nacht ter observatie opgenomen. De automobilist werd ook overgebracht naar het ziekenhuis. Hij mocht na onderzoek weer naar huis.

Aanrijding met letsel (2)

De Goorn, zaterdag 3 juli

Op zaterdagmiddag omstreeks 13.20 uur raakten drie personen gewond bij een kettingbotsing op de Braken in De Goorn. Een 21-jarige uit Oosterblokker vrouw reed in een vrachtwagen over de Braken en zag te laat dat voor haar het verkeer stilstond. Zij reed met een snelheid van (naar eigen zeggen) 30 km per uur achterop een personenauto die vervolgens ook weer op de daarvoor rijdende personenauto reed.

De vrachtwagenchauffeuse en de inzittenden van de voorste auto raakten niet gewond. In de achterste personenauto zat een 55-jarige bestuurder, zijn 53-jarige vrouw en een 59-jarige passagiere, allen afkomstig uit Obdam. Zij raakten gewond. De man liep een dwarslaesie op, zijn vrouw letsel aan haar mond en kin. De passagiere had last van kneuzingen. De brandweer moest eraan te pas komen omdat er sprake was van beknelling. De gewonden werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding met letsel (3)

Wognum, zaterdag 3 juli

Op zaterdagmorgen omstreeks 11.20 uur raakte een 16-jarige jongen uit Aartswoud gewond bij een aanrijding op de Oude Hoornseweg in Wognum. De jongen reed op een bromfiets over de Oude Hoornseweg. Achter hem reed een personenauto, mogelijk een zwarte Volkswagen Golf. De bestuurder van de personenauto zou, volgens de verklaring van de bromfietser, hem van achteren hebben aangereden en vervolgens zijn doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Door de aanrijding raakte de 16-jarige jongen de macht over het stuur kwijt, raakte met de bromfiets in de berm, botste hier tegen een boom en belandde vervolgens in de naast de weg gelegen sloot. Het slachtoffer kon op eigen kracht uit de sloot komen, maar zakte op de wal in elkaar. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis en heeft mogelijk een beenfractuur en inwendig letsel.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. De politie in Stede Broec is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Twee gewonden bij vechtpartij

Zwaag, zaterdag 3 juli

Op zaterdagmorgen omstreeks 00.40 uur raakten een 17-jarig meisje en een 25-jarige jongen (beiden afkomstig uit Zwaag) gewond bij een vechtpartij op de Klokketuin in Zwaag. Het meisje liep met vrienden over straat toen zij woorden kreeg met een drietal jongens die ook op straat waren. Na gescheld, vielen er over en weer klappen. Het meisje belde daarom haar zwager die ter plaatse kwam. Gelijk bij aankomst kreeg hij een bierfles in zijn gezicht en ging knock-out en werd daarna nog door de 3 jongens op de grond geslagen en geschopt.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij en naar de identiteit van de betrokkenen.

Inbreker overlopen

Limmen, zaterdag 3 juli

Op zaterdagmiddag omstreeks 14.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Hogeweg in Limmen. De eigenaar van de woning was achter de woning aan het werk. Toen hij de woning binnenliep hoorde hij gestommel vanaf de bovenverdieping. Hij rende naar boven en zag nog juist een inbreker wegvluchten door het geopende slaapkamerraam. Hierna lukte het de inbreker om met een sprong op het garagedak te komen. Hij rende naar zijn tussen auto's geparkeerde fiets en fietste weg richting Heiloo. Een onderzoek in de omgeving leverde niets op. Onduidelijk is nog of er iets uit de woning is weggenomen.

Politie houdt drie verdachten vechtpartij aan

Alkmaar, zondag 4 juli

Op zondagmorgen omstreeks 03.30 uur zag de politie een opstootje op het Waagplein in Alkmaar. Drie van de bij de vechtpartij betrokken personen konden worden aangehouden. Het ging om Alkmaarders van 18, 19 en 20 jaar oud. Een van hen verklaarde dat het gewoon om een vechtpartijtje ging. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.