Ingezonden persbericht


Sterke race voor Randy Krummenacher (7e) op heet Catalunya

Luis Salom (DNF) moet opgeven na technisch mankement

De kwalificatie van de Gran Premi Aperol de Catalunya verliep voor het STIPA-Molenaar Racing GP niet naar wens en moesten beide rijders vanaf de vierde startrij starten. In de race ging het echter stukken beter en wist Randy Krummenacher een zevende plaats binnen te slepen. Luis Salom reed een sterke race maar moest helaas opgeven in de veertiende ronde van de 21 ronden tellende race met een technisch mankement.

De warm-up sessie in de ochtend verliep niet naar wens voor Randy Krummenacher. In de laatste vijf minuten moest Krummenacher opgeven door een technisch mankement en kwam tot een zeventiende tijd. Luis Salom liet zich tijdens deze sessie van zijn beste kant zien en reed een zeer goede rondetijd die goed was voor een keurige zevende positie.

Randy Krummenacher had een zeer goede start en kwam van een veertiende startplaats als zevende in de eerste ronde door. Krummenacher probeerde gelijk aan te haken bij Sandro Cortese maar moest in de vierde ronde afhaken bij de Duitser. De Zwitser kwam in gevecht met een vijftal rijders en streed de hele race om de zevende positie. In de vijfde ronde kreeg Krummenacher ook gezelschap van zijn teamgenoot Luis Salom. In de laatste ronde kwam Nicolas Terol ten val en ging de streed ineens om de zesde positie. De Zwitser greep net naast de zesde plaats met een verschil van 0,05 seconde. Krummenacher pakt toch weer negen punten en steeg in het kampioenschapstand naar een zevende plek met maar twee punten achterstand op de vijfde plaats.

Luis Salom kwam zeer slecht van zijn plek tijdens de start van de race. Voor het ingaan van de eerste bocht lag de Spanjaard op een 26e plaats maar in de eerste ronde wist Salom al op te klimmen naar een veertiende positie. In de vijfde ronde kreeg Salom al de aansluiting met de groep die streed om de zevende plaats en kwam als negende door. Samen met teamgenoot Randy Krummenacher probeerde beide rijders los te komen van de achtervolgers maar door het vele slipstreamen kwamen de STIPA-Molenaar Racing GP rijders niet los van de groep. Het noodlot sloeg in de veertiende ronde toe en moest Salom de pitstraat in rijden wegens een technisch probleem.

Randy Krummenacher (7e):

"De race ging gelukkig een stuk beter dan de kwalificatie. Ik had een geweldige start en wist zeven posities te winnen in de eerste ronde ten opzichte van mijn veertiende startplaats. Al snel streed ik met nog vijf of zes rijders om de zevende plek en reed ik de meeste ronde aan de kop van de groep. Ik wilde het gat naar Cortese dichten maar de banden lieten het niet toe. In de laatste ronde kwam Terol ten val en wilde ik perse de zesde positie opeisen. Helaas kwam ik net een bandlengte tekort op Koyama en kwam als zevende over de streep. Ik ben tevreden over de race maar de kwalificatie had beter gemoeten. Op de Sachsenring moet zowel de kwalificatie als de race goed zijn."

Luis Salom (DNF):

"Het is jammer dat ik moest opgeven in de race. Mijn start mislukte compleet en ik moest gelijk aan een inhaal race beginnen. Dit lukte goed en kreeg in de vijfde ronde de aansluiting met de groep van Randy. De motor liep tijdens de race uitstekend en ik kon zelfs vier rijders tegelijk inhalen op het rechte stuk! Jammer genoeg ging de motor kapot in de laatste fase van de race en was het niet meer mogelijk om verder te rijden. Deze race heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven en ik kan dan ook niet wachten tot de volgende race op de Sachsenring!" STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com