Politie Haaglanden

Persberichten 8 juli

Haaglanden, 04-07-2010

Tragisch ongeval
Den Haag Politieagenten kregen zaterdag 3 juli om 09.15 uur een melding van een voorbijganger die in het water langs de Beresteinlaan een lichaam zag liggen. Uit onderzoek bleek dat het ging om het lichaam van een 39-jarige man uit Den Haag. De man bleek te zijn overleden. Uit onderzoek bleek dat de man vermoedelijk in het water is gevallen en daarbij verdronk. De man was zeer slecht ter been en gebruikte daarvoor een rollator. Deze werd korte tijd later teruggevonden.

Verdachte dodelijk ongeval nog in hechtenis
Den Haag De 26-jarige verdachte die vrijdag 2 juli aan het eind van de middag werd aangehouden op verdenking van het veroorzaken van het ongeval waarbij een 79-jarige man om het leven kwam zit nog steeds in hechtenis. Het ongeval gebeurde op de Parellelweg nabij de Wouwermanstraat. De 79-jarige man stond zijn auto te wassen en liep daarbij een stukje de straat op. Hij werd vervolgens aangereden door de bestuurder van een zwarte Golf die zonder zich om het slachtoffer te bekommeren en zijn identiteit kenbaar te maken doorreed. Het slachtoffer overleed daarbij vrijwel direct aan de gevolgen van dit ongeval.

De bewuste auto werd korte tijd later leeg aangetroffen nabij het tankstation in de Calandstraat. De 26-jarige eigenaar meldde zich korte tijd later aan Bureau Laak en verklaarde dat hij aangifte wilde doen van diefstal van zijn auto. Aangezien de politie twijfelde aan het relaas van de man werd hij aangehouden op verdenking van het veroorzaken van het ongeval. De politie doet tevens onderzoek naar een andere doorrijding na aanrijding. Diezelfde middag deed een 30-jarige Hagenaar aangifte van een ongeval op vrijdag 2 juli op de Viaductweg nabij de Fruitweg, kort na het fatale ongeluk, waarbij de veroorzaker was doorgereden. Bij dit ongeval ontstond alleen materieele schade. Ook hier zou sprake zijn van een zwarte Volkswagen Golf. De verdachte moest aan het bureau een blaastest ondergaan. Hierbij bleek niet van alcoholgebruik. De verkeersongevallen dienst van politie Haaglanden (VOA) verrichtte ter plaatse een groot onderzoek. De auto werd voor dit onderzoek in beslag genomen.

De politie is op zoek naar getuigen die informatie over het ongeval hebben die voor de politie van belang kan zijn. Op de Parellelweg ontstonden dus in korte tijd twee aanrijdingen en de bestuurder heeft zijn auto achtergelaten nabij het tankstation op de Calandstraat. Bellen kan naar 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Kom van dat dak af
Den Haag Een 89-jarige bewoonster van een woning aan de Copernicuslaan werd zondagochtend 4 juli kort na middernacht het slachtoffer van een woninginbraak. De 53-jarige verdachte kon korte tijd later worden aangehouden. De man werd door de bejaarde vrouw en haar dochter betrapt toen zij net thuis kwamen. De man vluchtte op een fiets. Meerdere buurtbewoners hielpen de politie bij de zoektocht naar de verdachte. Uiteindelijk bleek dat de man zich ergens verstopte in de Govert Bidloostraat. Na een zoektocht bij meerdere woningen in die straat, werd de verdachte op het dak aangetroffen waar hij zich probeerde te verstoppen achter een paar schoorstenen.

Man rijdt door slagboom parkeergarage
Den Haag/Scheveningen Een 54-jarige automobilist uit Apeldoorn reed zaterdag 3 juli om 21.00 uur na onenigheid bij een hotel aan het Gevers Deynootplein kennelijk zo boos weg dat hij daarbij de slagboom van de nabij gelegen parkeergarage vernielde. Politieagenten zagen de man later rijden over de Scheveningseweg, waarop zij de man aanhielden.

Heterdaadje autokraker
Den Haag Een politieagent betrapte zondag 4 juli om 03.30 uur op heterdaad een autokraker in de Harderwijkstraat. De man brak in de Harderwijkstraat een personenauto open. Toen de man de auto weer wilde verlaten, werd hij door de politie aangehouden. De 40-jarige verdachte had in zijn zakken een navigatiesysteem die vermoedelijk al bij een eerdere inbraak was weggenomen. De man werd ingesloten voor nader verhoor.

Verdachten inbraak supermarkt aangehouden
Den Haag De politie hield zaterdag 3 juli om 05.20 uur drie verdachten (19 tot 21 jaar) aan op verdenking van poging inbraak bij een supermarkt aan de Hildo Kroplaan. De verdachten werden ingesloten voor nader verhoor.

Ruzie in eetcafé
Den Haag De politie moest vrijdagavond 2 juli kort voor middernacht optreden bij een ruzie in een café aan de Elandstraat. In het eetcafé ontstond door nog onbekende oorzaak een ruzie waarbij over en weer gevochten zou worden. Agenten hielden een 35-jarige man en zijn broer (leeftijd onbekend) aan. Beiden werden ingesloten voor verhoor. De 35-jarige moest eerst nog langs het ziekenhuis vanwege enkele verwondingen in zijn gezicht.

Opstootje in Kerkstraat
Wassenaar Een opstootje nabij een café in de Kerkstraat eindigde vrijdag 2 juli om 22.45 uur voor een 44-jarige Wassenaarder in de cel. De man was betrokken bij een opstootje voor een café waarbij een andere bezoeker met een glas zou zijn geslagen. Meerdere personen bemoeiden zich met het incident waardoor een dreigende sfeer ontstond. De verdachte legde later aan het politiebureau een verklaring af waarna hij met een dagvaarding op zak werd heengezonden. Een 48-jarige vrouw werd in het tumult aangehouden wegens openbare dronkenschap. Bij de aanhouding pleegde de vrouw verzet en gedroeg zij zich agressief. Daarnaast beledigde zij de politieagenten door de agenten voor van alles en nog wat uit te maken. Ook zij kon in de cel afkoelen en werd later met een proces-verbaal heengezonden.

Brutale diefstal, politie zoekt getuigen
Rijswijk/Pijnacker Een nog onbekende man wist zaterdag 3 juli om 16.20 uur in een onbewaakt ogenblik de auto van een 50-jarige automobiliste uit Wateringen mee te nemen. De vrouw had boodschappen gedaan en parkeerde haar auto in de P.C. Boutenslaan. Terwijl zij bezig was haar boodschappen in de auto te laden en instapte om weg te rijden werd zij door de man uit haar auto getrokken en reed de man weg in de richting van de Volmerlaan. Een zoektocht door meerdere politie-eenheden had geen resultaat. Zondag 4 juli om 08.50 uur werd een vrouw op de Floralaan beroofd van haar handtas. De dader reed weg in de auto die bij de diefstal in Rijswijk was weggenomen. Een politie-eenheid zag de wagen rijden op de Nassaulaan in Delft. Ondanks een achtervolging wist de bestuurder te ontkomen. De politie startte een Burgernetactie in de hoop dat getuigen zich zouden melden. Omstreeks 10.00 uur werd de auto leeg aangetroffen in de Stastokstraat in Den Haag. De politie nam de auto voor sporenonderzoek in beslag. De politie zoekt getuigen van de diefstal in Rijswijk, de beroving in Pijnacker en de vondst van de auto in Den Haag. Het gaat om een grijze Toyota type RAV4 voorzien van met aan de voorzijde een wild bar. Zondag 5 juli om 13.30 uur werd wederom in Rijswijk een auto onder soortgelijke omstandigheden weggenomen. Op het Generaal Eisenhowerplein nam een nog onbekende man met geweld een groene Mercedes coupé voorzien van het kenteken SL-XX-28 mee. De politie sluit niet uit dat het in beide gevallen om dezelfde dader gaat. Getuigen kunnen bellen met Bureau Rijswijk via 0900-8844.

Geschaarde aanhangwagen zorgt voor vertraging
Den Hoorn Een geschaarde aanhangwagen met stenen zorgde zaterdag 3 juli om 13.10 uur op Rijksweg A4 voor enige vertraging. De 57-jarige bestuurder wilde uitwijken voor een voorwerp dat op de rijbaan lag. Door zijn stuurbeweging raakte zijn aanhangwagen uit balans en schaarde. De op de aanhangwagen gelegen stenen vlogen daarbij in het rond. Nadat de ravage was opgeruimd, werd de weg weer vrijgegeven.

Vijftien aanhoudingen na vechtpartij
Wateringen Twee jongeren kregen het vrijdag 2 juli om 20.30 uur aan de stok met dertien vooral dronken jongeren bij de Mac Donalds aan de Wippolderlaan. Het duo kreeg ruzie met de andere jongeren die met een boot hadden afgemeerd achter het afhaalrestaurant. De politie hield alle vijftien verdachten aan. Zij werden in de loop van de volgende dag met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

Beenletsel bij ongeval
Schipluiden Een 21-jarige bromfietser raakte zondag 4 juli om 04.45 uur met zijn bromfiets op de Zouteveenseweg een lantaarnpaal, kwam daarna ten val en belandde in de sloot. De man raakte daarbij behoorlijk gewond aan zijn been, Politieagenten die de man eerste hulp verleenden, constateerden dat hij alcohol had gedronken. Een arts nam van de man een bloedproef af. Zijn rijbewijs namen de agenten in.

Koperdief in hechtenis
Pijnacker Een 26-jarige Zoetermeerder trachtte zaterdag 3 juli om 00.30 uur vanaf een terrein aan de Weegbree enkele rollen koper mee te nemen. Hij werd daarbij betrapt door de beveiliging. Politieagenten die een onderzoek instelden, wisten op het terrein de verdachte aan te houden.

In de sloot
Pijnacker Een 34-jarige automobilist belandde zaterdag 3 juli om 18.00 uur met zijn auto in de sloot langs de Klapwijkseweg. De man had teveel gedronken en moest mee naar het bureau. Daar kreeg hij direct een boete van 350 euro. Een takelwagen haalde de auto van de man uit het water.

Jongeren naar Halt
Delft Tien jongeren kregen zaterdag 3 juli kort voor middernacht een Halt-verwijzing vanwege het veroorzaken van overlast op de Henry Dunantlaan. De groep gedroeg zich luidruchtig, dronk bier en liet etensresten en lege flessen drank achter op straat. De politie trakteerden alle jongeren op een verwijzing naar Bureau Halt.

Verzet bij aanhouding
Zoetermeer Een 17-jarige Zoetermeerder belandde vrijdag 2 juli om 19.00 uur in de cel. De man maakte deel uit van een groepje oranje supporters die de overwinning op Brazilië op de Meerzichtlaan aan het vieren waren. Daarbij hinderden zij het overige verkeer. Politieagenten zagen dat de man met een bierflesje naar andere mensen gooide. Hij werd dan ook aangehouden en gedroeg zich agressief richting politiepersoneel. Een van de agenten voelde zich genoodzaakt om tegen de 17-jarige geweld te gebruiken. Enkele jongeren die zich agressief richting politieagenten gedroegen, moesten met de wapenstok op afstand worden gehouden.

Opvallend rijgedrag verraadt dronken bestuurder Zoetermeer Een 26-jarige automobilist uit Zoetermeer viel zaterdag 3 juli om 13.00 uur door de mand. Agenten zagen de man over de Vorstiusrode rijde. De bestuurder had de gehele rijbaan nodig. De agenten besloten de man aan een controle te onderwerpen. Dat bleek niet voor niets. Hij had teveel gedronken en blies 835 ugl. Het rijbewijs moest hij dan ook inleveren.

Bijzonder navigatiesysteem
Zoetermeer Politieagenten die zondag 4 juli om 01.00 uur op de Dunantstraat een 34-jarige Zoeterneerder controleerden deden een bijzondere ontdekking. De man die zich volgens omstanders verdacht gedroeg had een navigatietasje bij zich. Toen agenten erin keken troffen zij verschillende soorten harddrugs aan. De man moest dan ook mee naar het politiebureau om een verklaring over zijn navigatieapparatuur uit te leggen.