Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Brummen- Woninginbraak                                    |

De politie onderzoekt een woninginbraak die op zaterdag 3 juli vermoedelijk tussen 18:00 en 19:00 uur heeft plaatsgevonden aan de Arnhemsestraat in Brummen.


De daders hebben onder andere sieraden meegenomen uit de woning. De politie onderzoekt de inbraak en is op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

|     |Voorst- Verkeerscontrole                                  |

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juli werd door het Verkeerhandhavingsteam van de regiopolitie Noord- en Oost- Gelderland en Twente, in samenwerking met het Korps Landelijke Politie Diensten, de Koninklijke Marechaussee en een team van Veilig Verkeer Nederland voorafgaand aan en na afloop van Ground Zero in Bussloo een groot aantal automobilisten op onder andere alcohol gecontroleerd. Naast rijdende controles werd er ook gecontroleerd op de Zuthpensestraat in Klarenbeek en op de Flierderweg in Wilp.


Ongeveer 2500 automobilisten hebben meegewerkt aan een blaastest. Er werden in totaal 18 bestuurders aangehouden wegens rijden onder invloed. Vier van deze automobilisten waren beginnend bestuurder en één van de automobilisten had tevens geen rijbewijs. De alcoholpromillages lagen tussen de 0.21 (beginnend bestuurder) en 1.22.
Daarnaast werden bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder verlichting, donkere folie op de autoruiten en werden er twee zakjes softdrugs in beslag genomen.

|     |Zutphen- Doorrijden na aanrijding                         |

De politie is op zoek naar een fietsster die op woensdag 30 juni tegen een 7-jarige meisje uit Zuthpen aan fietste op Boxtartstraat rond 18:30 uur.


Het meisje reed op haar fiets over de Boxtartstraat komende uit de richting van het zwembad. Ze werd door de vrouw op de fiets aangereden en kwamen beide ten val. De vrouw stapte weer op de fiets en reed weg. Het meisje had door de val pijn bij haar heup en liep verschillende schaafwonden op. De politie is op zoek naar getuigen, zij kunnen zich melden op 0900-8844.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --
|     |Voorst - Ground Zero festival probleemloos verlopen       |

Vanaf zaterdagavond tot zondagochtend 4 juli werd op het recreatiegebied Bussloo het muziekfestival Ground Zero gehouden. Het grootschalige dance festival is gemoedelijk en zonder grote incidenten verlopen. Ruim 20.000 mensen vermaakten zich bij één van de negen verschillende areas op verschillende soorten dance. Er traden meer dan 100 verschillende artiesten op uit binnen- en buitenland.


De politie, de gemeente Voorst, Bussloo Recreatie Gemeenschap, GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen), het Openbaar Ministerie en festivalorganisator UDC hebben zich goed voorbereid. Dankzij deze intensieve en open samenwerking is het evenement veilig en gemoedelijk verlopen. Op het festivalterrein zijn verschillende geluidmetingen uitgevoerd en de voorgeschreven norm is niet overschreden. Mede dankzij het zachte en droge weer was de sfeer op het festival opperbest. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.


Alle bezoekers werden bij de ingang van het evenement door organisatie en politie gefouilleerd. De politie had tevens naast het festivalterrein een speciale SAFE-street ingericht. SAFE staat voor Selecteren Aanhouden Fouilleren en Escorteren. De safestreet is een van het festivalterrein geheel afgescheiden werkgebied met een aantal werkunits (arrestantenverblijf, fouilleringruimte en gewone werkplek). Deze units zijn ingericht om alles aangaande dit proces op een goede manier te laten verlopen.


Naast zo'n veertig politiemedewerkers werkten er medewerkers van het Openbaar Ministerie om samen daadkrachtig en snel te kunnen optreden. Een persoon doorloopt een route door de safestreet en verlaat de safestreet, indien hij drugs bij zich had, met een opgelegde boete en/of dagvaarding. In totaal zijn er 47 personen hiervoor aangehouden zij kregen door het Openbaar Ministerie ter plaatse een boete opgelegd of een dagvaarding mee. Ook wordt zijn toegangskaart in beslaggenomen. Tevens was er, voor het eerst dit jaar, juridische ondersteuning van advocaten om verdachten indien nodig bij te staan.


De verkeersstroom aan zowel het begin als aan het einde van het festival is goed verlopen. Dit opnieuw dankzij de goede samenwerking tussen het verkeershandhavingsteam (VHT) van het politiekorps Noord- en Oost- Gelderland, de KLPD, de politie Twente, de Koninklijke Marechaussee (KMAR), Traffic Support en de festivalorganisatie. Er werden 15 mensen aangehouden tijdens een alcoholcontrole gehouden na afloop van het festival.


Hoewel dit de vijfde editie was van Ground Zero Festival organiseert UDC al 14 jaar dance festivals in Bussloo. Hierdoor is een zeer goede en transparante samenwerking ontstaan tussen de gemeente Voorst, de politie en alle andere betrokken partijen wat resulteert in een positief en probleemloos verlopen festival.


Einde bericht


-----------------------

(





(



---- --