KNHS

Meredith Michaels-Beerbaum haalt hoofdprijs binnen 4 juli 2010
Leopold van Asten - Camara

ESTORIL (KNHS) - In de Portugese stad Estoril werd de zesde etappe verreden van de Global Champions Tour waarin voor Nederland Harrie Smolders (Lage Mierde) en Leopold van Asten (Duizel) van start gingen. Smolders werd in het basisparcours geconfronteerd met een weigerende Exquis Oliver Q, terwijl VDL Groep Camara van Van Asten in de tweede ronde twee balken afwierp. Meredith Michaels-Beerbaum mocht als winnares de cheque van honderdduizend euro gaan verzilveren.

Jos Lansink reed met Cavalor Valentina van t Heike een uiterst bekeken barrage parcours waarvoor zes combinaties hun paarden mochten zadelen. Lansink had geen haast maar bleef wel foutloos waardoor zij als derde eindigden en 45.000 euro verdienden. Marco Kutscher had met Cash wel haast en zij realiseerden een zeer snelle tijd die pas door de laatste starter in de barrage, Meredith Michaels-Beerbaum, met anderhalve seconde verbeterd zou worden. Christian Ahlmann had zich nog tussen Michaels en Kutscher kunnen plaatsen als Taloubet Z zonder fouten zou zijn gebleven. Nu eindigden zij op de vierde plek.

VDL Groep Camara is sinds kort weer op dit hoge niveau actief in de sport en leverde een puike prestatie door zich met gemak voor de tweede ronde te plaatsen. De eerste ronde werd bij daglicht verreden terwijl voor de tweede ronde de verlichting was ontstoken. Het is net of Camara daar nog aan moet wennen want ook in Monaco was ze zeer onder de indruk van het felle licht, vertelt Van Asten die in de dubbelsprong mogelijk iets te dicht op de uitsprong uitkwam, waardoor de tweede paal van de oxer werd afgetikt. Harrie Smolders staat voor een raadsel, dat opgelost moet worden. Exquis Oliver Q is een paard dat nooit tegen een weigering oploopt en nu weigerde hij voor de triple. Tot dan toe waren we foutloos. We gaan eens een grondig uitzoeken wat hiervan de oorzaak geweest kan zijn, aldus Smolders.

Vanavond om 20.45 uur zijn er beelden te zien van Estoril op Eurosport.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.globalchampionstour.com

Uitslag GCT Estoril (1.60m) (za):


1) Meredith Michaels-Beerbaum (Dui) Checkmate 4 0 / 0 / 0 44.11
2) Marco Kutscher (Dui) Cash 63 0 / 0 / 0 45.82
3) Jos Lansink (Bel) Cavalor Valentina van t Heike 0 / 0 / 0 - 51.87 17) Leopold van Asten (Duizel) VDL Groep Camara 0 / 9 66.31 39) Harrie Smolders (Lage Mierde) Exquis Oliver Q ret

Tussenstand GTC:


1) Marco Kutscher (Dui) 182

2) Jos Lansink (Bel) 161

3) Marcus Ehning (Dui) 152
20) Eric van der Vleuten (Mierlo) 67
23) Harrie Smolders (Lage Mierde) 52
23) Leon Thijssen (Baarlo) 52
29) Leopold van Asten (Duizel) 45
38) Albert Zoer (Echten) 32

Foto Leopold van Asten met Camara door: www.melissen.net