Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Furia Two grote winnaar eerste dag Frisian Solar Challenge

Leeuwarden, 4 juli 2010

Het Privat Energy Solarboatteam (T83) is de grote winnaar van de eerste dag. Met hun boot, de Furia Two, wonnen ze zowel de proloog als de sprintwedstrijden. Daarmee zijn zij de grote favoriet van de Frisian Solar Challenge. 'Dit is een geweldig begin voor ons', vertelt een enthousiaste piloot Gerard van der Schaar. De sprintwedstrijden werden door honderden mensen bekeken in de Prinsentuin in Leeuwarden, een enthousiast publiek.

De eerste dag begon met de proloog. Daarin moeten de teams laten zien dat zijn gemiddeld 8 km per uur varen voor de Challenge A en B en 12 km per uur voor de Top-klasse. Het overgrote deel van de deelnemende A- en B-boten hebben dit gehaald. In de Top-klasse hebben drie boten de tijdslimiet niet gehaald, te weten Imtech Solarboat Delft (T84), Antwerp Maritime Academy (T85) en Team Tempress (T86). Het is de vraag of zij in de eerste etappe mogen starten.

Pechvogel van de dag is de Han Hogeschool (B53). Vlak voor de proloog vloog het elektrische systeem in de brand waardoor zij niet konden deelnemen aan zowel de proloog en de sprintwedstrijd. Zij zijn hard aan het sleutelen en mogen morgen gewoon starten.

Uitslag proloog:


1. Privat Energy Solar Boatteam (T83), Leeuwarden
2. Andela Scheepstechniek (T89), Balk

3. Gowrings Energy (T81), Maasdam

Uitslag sprintwedstrijd:


1. Privat Energy Solar Boatteam (T83), Leeuwarden
2. Andela Scheepstechniek (T89), Balk

3. Gowrings Energy (T81), Maasdam




Ingezonden persbericht