KNHS

Vrieling naar tweede plek in Grote Prijs van Wiener Neustadt 4 juli 2010
Jur Vrieling - VDL Emmerton

WIENER NEUSTADT (KNHS) - Jur Vrieling (Holwierde) kende in het Oostenrijkse Wiener Neustadt succesvolle dagen die hij in stijl afsloot door tweede te worden in de Grote Prijs. Met de KWPN goedgekeurde hengst VDL Emmerton (v. Emilion) zette Vrieling een tijd neer van 42.79 sec. die alleen werd overtroffen door de Duitse ruiter Tim Hoster met Rastellie. De Belgische Dirk Demeersman was met Bufero Van Het Panishof bijna drie seconden langzamer als Vrieling en werd derde. Yves Houtackers (Weert) bleef met Chipie Van De Helle door een springfout net buiten de barrage en eindigde als 20ste.

Ik heb echt een heel goed concours gedraaid mede dankzij de hengsten van de VDL Stud. Zo had ik ook de pas zeven-jarige goedgekeurde hengst Wittinger VDL mee genomen en daarmee reed ik me eenmaal naar de tiende plek en tweemaal naar de zesde plek. Ik weet zeker dat dit een crack wordt, aldus de nuchtere Groninger die onlangs van de stoeterij van Van de Lageweg ook de hengst VDL Bubalu ter beschikking kreeg. Met dit paard ga ik komende week van start in Falsterbo in de vijfde wedstrijd van de Meydan FEI Nations Cup, aldus Vrieling. In de ogen van Vrieling was de barragerit van Tim Hoster met Rastellie een rit waarin Hoster gokte en won. Zij gingen echt razendsnel en ook al zou ik geprobeerd hebben die tijd te verbeteren dan was het nog maar de vraag of me dat gelukt zou zijn. Ik heb geprobeerd een vlotte rit te rijden en om daarbij foutloos te blijven en dat is beloond met een tweede plek en daar ben ik verschrikkelijk blij mee, aldus Vrieling. Eerder tijdens dit concours was Jur Vrieling met VDL Emmerton succesvol in het Championat des Landes Niederösterreich. Maar liefst 17 combinaties plaatsten zich voor de barrage die gewonnen werd door de Duitse ruiter Tim Hoster met Look at Me die bijna een volle seconde sneller was dan de altijd pijlsnelle Hugo Simon die in deze wedstrijd Hors la Loi II had gezadeld. Vrieling was op zijn beurt weer bijna een seconde langzamer als Simon. De stalgenoot van Vrieling, Suzanne Tepper (Veendam) miste de barrage doordat zij met Sensation tegen één strafpunt aanliep voor het overschrijden van de tijd net als Yves Houtackers (Weert) met Chipie Van De Helle. In de Ladys Cup op zaterdagavond legde Suzanne Tepper met Sensation beslag, na barrage, op de tweede plek achter de Finse Nina Fagerstrom. Eerder die avond was zij met Alwin Z al tweede geworden in de finale van de Platin tour die gewonnen werd door de Belgische ruiter Gregory Whatelet met Copin Van De Broy. Jur Vrieling legde met Sissi Van t Schuttershof beslag op de derde plaats.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Voor info hier: www.csi-milak.at

Uitslag Grote Prijs Wien Neustadt:


1) Tim Hoster (Dui) Rastelli 0 / 0 41.65

2) Jur Vrieling (Holwierde) VDL Emmerton 0 / 0 42.79
3) Dirk Demeersman (Bel) - Bufero Van Het Panishof 0 / 0 45.90 20) Yves Houtackers (Weert) Chipie Van De Helle 4 80.96 31) Michel Hendrix (Kessel Lb) U2 4 86.52
33) Joy Lammers (Budel) T Sellie 8 80.76
35) Suzanne Tepper (Veendam) Alwin Z 8 83.22

Foto Jur Vrieling met VDL Emmerton door: www.melissen.net