Ingezonden persbericht

Wedstrijd kunstschilders Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2010

Zondag 4 juli 2010 start om 13.00 uur de wedstrijd tussen meer dan 100 kunstenaars aan de voet van meesterschilder Rembrandt op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Deze dag organiseren de ondernemers van het Rembrandtplein in samenwerking met de op het plein gevestigde Gallery Henk Veen de eerste editie van het Henk Veen - Rembrandt - Kunstplein. Na 5 eerdere succesvolle edities op het Max Euweplein, is het schildersevenement van het jaar nu op de plek waar het echt thuis hoort, aan de voet van grootmeester Rembrandt zelf.

Meer dan 100 bekende en onbekende kunstenaars zullen (kosteloos) deelnemen aan dit grootste openlucht kunstfestijn van Amsterdam. Alle kunstenaars zullen een plek op het plein uitzoeken om hun talent aan het talrijk aanwezige publiek te tonen. Op 4 juli wordt het Rembrandtplein voor één middag omgetoverd tot het Henk Veen - Rembrandt - Kunstplein met het thema "Het Rembrandtplein".

Het Kunstplein start om 13.00 uur. Iedere deelnemer ontvangt van de organisatie een geparafeerd en genummerd schildersdoek (60x80 cm). Alle deelnemers hebben tot uiterlijk 18.00 uur de tijd om hun uitwerking van het thema Rembrandtplein in te leveren bij de organisatie.

Koninklijke Royal Talens is bij het evenement betrokken en zullen een demo geven met hun COBRA verf uit hun collectie.

Gedurende het evenement zal de bekende Amsterdamse kunstenaar Henk Veen en Ton Poppes (directeur Horeca Nederland, eigenaar café de Kroon/Escape), een door Sterngroep beschikbaar gestelde auto live beschilderen, welke aan het eind van de dag geveild zal worden. De opbrengst hiervan zal geheel ten goede komen aan "dance4live Nederland" (de jongerencampagne van Stop Aids Now).

Een deskundige jury, zoals o.a. Henk Veen (kunstenaar), Ton Poppes, Iwan van der Boog, Rob Bolland (internationale artiest, songwriter, producer etc), Royal Talens, Annemarie de Wildt (conservatrice van het Amsterdams Historisch museum), Ruurd (beeldend kunstenaar) en Yvonne Hallema (galeriehoudster), zal net als voorgaande jaren, bepalen welke doeken in de prijzen vallen. De winnaars worden door de ondernemersvereniging Rembrandtplein beloond met geldprijzen en prijzen in natura. Als afsluiting van de dag zal tussen 18.00 uur en 19.00 uur de jury zich over de schilderijen buigen, welke dan worden geexposeerd in de Henk Veen Gallery (gevestigd boven café Kroon op het Rembrandtplein). Om 19.00 uur zal de bekendmaking zijn van de winnaars van deze dag en onder genot van een hapje en een drankje en muziek o.a. van THC en RTS. Het festijn worden afgesloten met een gezellige borrel voor de deelnemers.

De bekende kunstschilder Henk Veen, heeft meer dan 250 schilderijen tentoongesteld in zijn pasgeopende nieuwe eigen gallery, gelegen in het authentieke hart van Amsterdam midden op het befaamde Rembrandtplein (boven café de Kroon), met een oppervlakte van 450m2, vanwaar uit het evenement georganiseerd zal worden. Tijdens het evenement zijn de deuren van de gallery geopend.

dance4life is de internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. En dat is hard nodig! Wereldwijd leven ruim 33 miljoen mensen met deze ziekte en dagelijks sterven duizenden mensen aan de gevolgen van aids. Nog steeds raken elke dag 7400 mensen geïnfecteerd met hiv, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. dance4life inspireert daarom juist jongeren om in actie te komen!

Kunstenaars die mee willen doen met het evenement, kunnen zich nog aanmelden via rembrandtkunstplein@gmail.com

Wij nodigen u dan ook uit om de creatieve wedstrijd bij te wonen op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Naamsbekendheid Henk Veen

De bekende kunstschilder Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

Hij is bekend van diverse televisieprogramma's waar zijn kunst te zien is geweest, exposities op exclusieve locaties zoals het Marriott Hotel, Hotel The Grand, Hotel Arena, Holland Casino, American Hotel, en opvallende projecten zoals de Dam tot Damloop, waar Henk het aandenken en T-shirt heeft ontworpen en natuurlijk het grote project voor de Cruyff Foundation i.s.m. Johan Cruijf him self, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram. Zijn eerste televisie debuut begon in het programma Live & Cooking, waar de beschilderde deuren van het decor 3 seizoenen te zien waren.

Meer informatie over het evenement www.henkveen.nl

---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht