KRO

Start Zuid Hollandse regiosoap Pauwen en Reigers

Uitzenddatum: 05/07/2010

met acteur Bas Muijs in de hoofdrol

De KRO zendt vanaf maandag 5 juli de Zuid Hollandse regiosoap Pauwen en Reigers uit, waarin acteur Bas Muijs (GTST, Voetbalvrouwen) niet één, maar zelfs twee hoofdrollen vertolkt. Muijs speelt de rol van Paul en van Rudolf. Jongens die op onverklaarbare wijze sprekend op elkaar lijken en een totaal ander leven leiden, totdat hun wegen bij toeval elkaar kruisen. Eerder werd de regiosoap door Omroep West uitgezonden.

In Pauwen en Reigers staan de jongens Paul en Rudolf centraal. Paul is een gewone jongen uit Den Haag die een eenvoudig leven leidt en in een kroeg op Scheveningen werkt. Rudolf leidt juist een luxe leventje, dankzij zijn welgestelde ouders uit de Bollenstreek. Hoewel de jongens een totaal andere achtergrond hebben en elkaar niet kennen, lijken ze qua uiterlijk sprekend. Door een bizar voorval lopen hun levens van de een op de andere dag in elkaar over, wat voor zeer komische situaties zorgt.

In Pauwen en Reigers spelen, naast Bas Muijs, meerdere landelijk bekende spelers. Stephan Evenblij, bekend van o.a. Voetbalvrouwen en GTST, Eric Bouwman, Idols deelnemer en ONM, en Gepke Witteveen uit Goudkust zijn vanaf maandag 5 juli in de dagelijkse serie te zien. Alle acteurs in Pauwen en Reigers zijn van oorsprong afkomstig uit de regio Zuid-Holland. De regionale komedie werd oorspronkelijk uitgezonden door Omroep West en geproduceerd door Nijenhuis & de Levita Film en TV.

Deze zomer zendt de KRO wederom drie regiosoaps uit, afkomstig vanuit alle hoeken van Nederland. Maandag 17 mei trapt de omroep af met herhalingen van de Twentse regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond. Het gehele eerste seizoen zal van mei tot juli te zien zijn. Vervolgens wordt vanaf maandag 5 juli de Zuid Hollandse regiosoap Pauwen en Reigers uitgezonden. En tot slot is de Groningse regiosoap Boven Wotter te zien. Vorig jaar is reeds Boven Wotter I uitgezonden. Deze zomer zal Boven Wotter I worden herhaald vanaf maandag 2 augustus en Boven Wotter II voor het eerst te zien zijn vanaf woensdag 18 augustus.

Afleveringsinformatie Pauwen en Reigers

Aflevering 1
Door toevallig op het juiste moment op de juiste plek te zijn, wordt het leven van een ander in je schoenen geworpen. Als je dan ook nog de kapitale villa, de interessante baan, de snelle auto en de knappe vriendin erbij krijgt, zou je wel gek zijn om "nee" te zeggen. Dit is het dilemma van Paul Pronk, een sympathieke en vrolijke jongen, die zijn geld verdient door hard te werken als ober in Paviljoen "Zeewind", aan de boulevard van Scheveningen. Zijn beslissing om de gok te wagen en in het leven van de ander te stappen, is het thema van de nieuwe regiokomedie "Pauwen en Reigers".

Aflevering 2
Terwijl Paul geniet van zijn nieuwe leven, worstelt zijn dubbelganger, Rudolf, met zijn geheugenverlies en duiken er meteen een paar mensen op, die daar eens fijn misbruik van willen gaan maken. Intussen wordt Paul, zonder dat hij het merkt, onderwerp van een intrige, die wel eens verkeerd zou kunnen aflopen.

Aflevering 3
Werken als directeur van een internationaal bollenbedrijf vergt de nodige kennis van zaken en besluitvaardigheid. Paul beseft dat hij het slim moet aanpakken om niet meteen door de mand te vallen. Gelukkig heeft hij al snel een vertrouweling gevonden in Bilal, een zwaar onderschatte medewerker van de postkamer.

Aflevering 4
Rudolf, Paul´s dubbelganger, blijkt ongewenst vader te worden door een gebeurtenis waar hij zich oprecht niets van weet te herinneren. Bea, de aanstaande moeder, verdenkt Rudolf er van dat hij zich op laffe wijze aan zijn verantwoordelijkheid wil onttrekken.

Aflevering 5
De exotische zusjes Miranda, Tamara en Esmeralda runnen het druk bezochte en gezellige paviljoen ´Miramar´, op de Scheveningse boulevard. Peter, hun buurman, kan het niet uitstaan dat het bij hen altijd druk is, terwijl hij zelf met de grootste moeite een enkele klant weet binnen te slepen. Daar komt nog bij dat Rudolf, die bij Peter werkt, ineens vergeten schijnt te zijn hoe je een dienblad vasthoudt.

Aflevering 6
Mathilde, de moeder van Paul, begint het steeds vreemder te vinden dat haar zoon karaktertrekken vertoont, die ze nooit eerder bij hem had opgemerkt. De echte Paul mist zijn oude leventje en zijn vriendschap met Harrie toch wel een beetje. En hij besluit om eens een kijkje bij hem te nemen.

Aflevering 7
Paul weet zich uitstekend staande te houden in de functie van directeur van WestFlora. Dit komt vooral door de steun van de intelligente Bilal, die hij benoemt tot "personal assistant". Rudolf gaat zich langzaam maar zeker dingen herinneren, als hij op straat iemand tegenkomt die een grote rol heeft gespeeld in zijn leven.

Aflevering 8
Margot, de nieuwe moeder van Paul, blijkt een dubieus verleden te hebben. Huishoudelijke hulp Noortje weet haar daar af en toe fijntjes op te wijzen. Dat valt echter in het niet bij het schokkende feit dat de nieuwe vader van Rudolf al jaren in de gevangenis blijkt te zitten. Intussen geniet Paul zorgeloos van zijn luxe leven en zijn heerlijke vriendin Frederique. Victor, Paul´s halfbroer, ziet dat met lede ogen aan en is vastberaden daar een stokje voor te steken.

Aflevering 9
Jonas neemt Rudolf mee naar een wedstrijd van ADO Den Haag, want "als dat zijn geheugen niet opfrist, dan weet ik het ook niet meer". De verwijten die Rudolf krijgt, als hij niet weet wie Aad Mansveld is, liegen er niet om. Paul maakt zich intussen zorgen over het feit dat zijn echte moeder zonder geld zit en bedenkt, samen met Bilal, een slim plan om haar uit de zorgen te helpen.

Aflevering 10
Dat het geluk je op de meest ongelegen momenten in de steek kan laten, wordt pijnlijk duidelijk als Paul een beslissing moet nemen over een miljoenen-investering. Hij verlangt terug naar de tijd dat het leven een stuk eenvoudiger was en wil de waarheid over zijn werkelijke identiteit naar buiten brengen. Tot zijn eigen wanhoop, heeft hij zich intussen zo diep in de nesten gewerkt, dat niemand hem nog gelooft.

Aflevering 11
Op het meest ongelegen moment krijgt Frederique bezoek van Paul en ze verzint een zenuwslopend plan. Margot neemt Diederik mee naar een romantisch plekje, maar had er niet op gerekend dat er ook geweld gebruikt zou kunnen worden. Pienie kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en ontdekt het geheim van Bea. Rudolf ziet een aantrekkelijke vacature bij WestFlora en besluit te solliciteren.

Aflevering 12
Als Paul koortsachtig een manier probeert te bedenken om Rudolf buiten de deur te houden, komt Bilal met een originele oplossing. Margot´s ongeremde gedrag brengt haar in aanraking met de politie. Tot ieders schrik wordt Chris, Mathilde´s echtgenoot, vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis. Het braakliggende terrein dat Paul gekocht had, blijkt een kostbare bodemschat te bevatten.

Aflevering 13
De drukte bij "Miramar" wordt Tamara soms te veel en ze krijgt steeds meer last van een "kort lontje". Mathilde komt in de verleiding een lang bewaard geheim te verklappen. En Chris blijkt zijn agressie maar moeilijk in de hand te kunnen houden, maar Jonas weet daar wel iets op. Harrie, die als serveerder bij "Zeewind" werkt, fantaseert over een onstuimige relatie met de exotische Tamara.

Aflevering 14
Paul heeft een cadeautje voor Frederique: een boot. Frederique toont haar dankbaarheid en doet Paul een romantisch voorstel. Rudolf begint zich steeds meer voorvallen uit zijn leven te herinneren. En Tamara krijgt een speciale training om haar "korte-lontjes"-gedrag onder controle te krijgen. Margot is geobsedeerd door Diederik en heeft een nieuw plan, maar komt vast te zitten in de lift.

Aflevering 15
Voordat Paul met Frederique gaat trouwen, wil hij graag nog één keer zijn moeder zien. Daarvoor is hij op weg naar Den Haag. Bilal moet in zijn functie van bedrijfshulpverlener een weerzinwekkend klusje opknappen. Om haar hebzucht te bevredigen, zet Frederique vaart achter de huwelijksplannen. En Peter, de eigenaar van "Zeewind", krijgt een hartaanval.

Aflevering 16
Miranda, Esmeralda en Tamara krijgen een grote groep ambtenaren op bezoek en hebben een speciale manier bedacht om te communiceren. Frederique heeft schoon genoeg van Paul en wil met hem breken, maar Victor herinnert haar fijntjes aan de beloning.

Aflevering 17
Camiel heeft een pittig gesprek met Paul over de risico´s van het huwelijk. En Margot vindt een nieuw doel in haar leven: ze wordt kunstenares. Ondertussen zet Jenny Bea onder druk om haar zwangerschap niet langer geheim te houden. Peter mag wegens zijn gezondheid niet meer werken en moet, met pijn in het hart, "Zeewind" sluiten.

Aflevering 18
Miranda maakt zich zorgen over de concurrentie en heeft een onsmakelijk plan om het naastgelegen strandpaviljoen te saboteren. Bilal kan het niet langer verdragen dat hij Paul´s geheim kent en neemt ontslag. En Frederique doet een zwangerschapstest.

Aflevering 19
Het buitenlandse reisje van Victor en Yvonne komt tot een onvoorziene afloop. Rudolf heeft een nachtmerrie en komt heel eventjes terecht in de wereld waar hij vandaan kwam. En Miranda, Esmeralda en Tamara voeren hun sabotageplan uit, maar stuiten op een onvoorzien probleem.

Aflevering 20
In de laatste aflevering van Pauwen & Reigers wordt "Zeewind" met feestelijk vertoon en hoog oplopende emoties geopend door de burgemeester. En de familiebijeenkomst, georganiseerd door Camiel, heeft een bijzonder dramatische ontknoping.
Miranda, Esmeralda en Tamara blijken ook nog eens heel goed te kunnen zingen en presenteren zich als nieuwe meidengroep. Terwijl Frederique fantaseert over een groot gezin, krijgt Bea van Rudolf eindelijk te horen wat ze stilletjes altijd al had gehoopt.