Gemeente Achtkarspelen


Ben je tussen de 15 en 25 jaar? Vaar gratis mee op de Wylde Swan!

De gemeente Achtkarspelen wil jongeren tussen de 15 en 25 jaar de unieke kans geven mee te varen op de topzeilschoener Wylde Swan. Van 5 t/m 7 juli 2010 krijgen ruim 30 jongeren vanuit heel Friesland de kans te ervaren hoe het is om aan boord van een Tall Ship van Harlingen naar Rotterdam te zeilen.

Zodra je aan boord van de Wylde Swan stapt, ben je officieel trainee. Dit betekent dat je meedraait met de bemanning. Onder begeleiding van professionele Sail Trainers ga je sturen, wachtlopen, zeilen zetten, navigeren, maar ook dek schrobben en afwassen. Je zult moeten samenwerken maar ook verantwoordelijkheid durven nemen. Deze tocht is niet alleen een groot avontuur, maar ook erg leerzaam!

De zeiltocht is bedoeld voor Achtkarspelense jongeren die zich ingezet hebben voor de maatschappij en hun beste beentje voor hebben gezet. Op deze manier worden jongeren beloond voor hun maatschappelijke betrokkenheid en inzet. Denk jij dat je deze reis echt `verdiend' hebt of ken jij iemand die deze reis heeft verdiend? Meld je dan voor vrijdag 4 juni 2010 aan bij de gemeente Achtkarspelen via E.M. Veenstra, afdeling Samenleving, Postbus 2, 9285 ZV, Buitenpost óf via em.veenstra@achtkarspelen.nl

Vermeld bij opgave je naam, adres, woonplaats, leeftijd en e-mail adres. Omdat de reis op doordeweekse dagen valt, dien je ook even aan te geven of je dan naar school moet of eventueel met je werk zit. Geeft daarnaast ook duidelijk aan waarom jij vindt dat jij deze reis verdient!
De gemeente selecteert vervolgens twee jongeren. Uiterlijk 15 juni hoor jij of je mee mag.

Kosten
De kosten van de reis worden door de gemeente en via subsidies betaald. Er wordt twee dagen gezeild op de Wylde Swan. Twee overnachtingen, eten en drinken, professionele begeleiding en Tall Ship's Training zijn inbegrepen bij deze unieke aanbieding. Het enige wat voor de geselecteerde deelnemer rest is het afsluiten van een reisverzekering, de reis van Rotterdam terug naar gemeente Achtkarspelen organiseren en optimaal genieten van een onvergetelijke ervaring.