ProRail

Persbericht

21-06-2010

Deel Valleilijn krijgt nieuw spoor

Een deel van het spoor van de Valleilijn wordt verbeterd. In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer VolkerRail het spoor en een aantal overwegen op diverse locaties tussen Ede en Lunteren. In verband met de werkzaamheden is er van 5 tot en met 9 juli geen treinverkeer mogelijk tussen Barneveld-Centrum en Ede-Wageningen en wordt een aantal overwegen tijdelijk afgesloten.

In verband met de vernieuwing en passerende werktreinen vindt voor kortere of langere afsluiting van de overwegen Beukenlaan, Telefoonweg, Nieuwe Stationsstraat, Molenstraat, Amsterdamseweg en Mielweg plaats in die periode. De gemeente zorgt voor omleidingroutes voor het wegverkeer.

Reizigers

Connexxion zet bussen in voor passagiers die tussen Barneveld-Centrum en Ede-Wageningen willen reizen. Reizigers kunnen voor exacte informatie over de gevolgen van hun reis www.connexxion.nl en teletekstpaginaâs 751 en 754 raadplegen.

Onderhoud en vernieuwing spoor

De aannemer plaatst nieuwe spoorstaven en vervangt de houten bielzen voor betonnen exemplaren. Tevens wordt er nieuw ballastgrind aangebracht. Het gaat om de trajecten tussen de spoorwegovergang Mielweg en de spoorwegovergang Oranjestraat in Lunteren en tussen de spoorwegovergang Doolhoflaan en de spoorwegovergang Beukenlaan in Ede. Eens in de 35 à 40 jaar vindt een complete spoorvernieuwing als deze plaats. Een vernieuwde spoorbaan op betonnen dwarsliggers is onderhoudsarmer.

Hinder beperken

Bij de spoorvernieuwing maakt de aannemer gebruik van diverse grote machines en werktreinen. ProRail heeft omwonenden van het spoor inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de eventuele hinder. Spoorwerkzaamheden gebeuren vaak âs nachts, in het weekend, en zoals in dit geval in vakantieperiodes aangezien er dan geen of minder reizigerstreinen rijden. Dat is veiliger voor de spoorwerkers en zo blijft het aantal treinvertragingen voor de reiziger zo beperkt mogelijk.