Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

kadeverbetering Rekerpolder

Informatieavond waterberging Over 't Hek en kadeverbetering Rekerpolder

Publicatiedatum : 25 juni 2010

Over 't Hek

Op 5 juli organiseren we een informatieavond over de waterberging Over 't Hek en de kadeverbetering Rekerpolder in de Verenigde Polders in Bergen. We willen u informeren over de wijze waarop wij beide projecten willen uitvoeren, de samenhang tussen beide projecten en de manier waarop u kunt meedenken over de projecten.

Wij nemen de komende jaren maatregelen tegen wateroverlast en watertekort. Ook in de Verenigde Polders heeft het hoogheemraadschap een opgave voor waterberging. Het gaat hierbij in totaal om 52 hectare extra ruimte voor water. In juni 2009 organiseerde de gemeente een informatieavond over het inrichtingsplan Over 't Hek. De opmerkingen van diverse bewoners en belangengroepen tijdens die avond zijn verder uitgewerkt. Nu het inrichtingsplan is afgerond, willen wij u hierover graag informeren.

Daarnaast hebben wij 1.050 km boezemkade in ons gebied getoetst aan de veiligheidsnormen. Hieruit bleek dat 430 km boezemkade mogelijk niet aan de norm voldoet. In de Rekerpolder moet 5 kilometer kade worden opgehoogd. Tijdens de informatieavond willen wij u graag informeren over de wijze waarop wij de kadeverbetering willen uitvoeren.

Gekoppeld

Beide projecten zijn aan elkaar gekoppeld omdat de grond die vrijkomt uit de waterberging gedeeltelijk wordt gebruikt voor de ophoging van de kade in de Rekerpolder. Zo maken wij 'werk met werk'.

De avond duurt van 19.30 tot 22.00 uur en vindt plaats in Zwembad De Beeck, Molenweidtje 2 in Bergen. Inloop vanaf 19.00 uur met koffie en thee. Wilt u zich aanmelden per e-mail (n.hanssen@hhnk.nl) als u de bijeenkomst wilt bijwonen? Dan houden we rekening met uw komst.