Gemeente Vlaardingen


Lezing door visserijhistoricus over Vlaardingse visserij

28-06-2010 | Als afsluiting van het erfgoedproject over de Vlaardingse visserij, `Groeten uit Vlaardingen', geeft visserijhistoricus M.P. Zuydgeest een lezing over de opkomst, de bloeitijd en de teloorgang van de Vlaardingse visserij. Hij vertelt zijn inspirerende verhaal op maandagmiddag 5 juli vanaf 14.00 uur in het Stadsarchief, Plein Emaus 5.
`Groeten uit Vlaardingen' is een erfgoedproject bestemd voor groepen 7 van het Vlaardingse basisonderwijs. Hierin staat de Vlaardingse visserij centraal. Dit schooljaar hebben circa 650 leerlingen aan het project meegedaan. Zij bezochten het Stadsarchief, het Visserij & Vlaardings Museum en de VL 92 Balder, de bijna honderd jaar oude, voormalige zeillogger. Oude foto van de Balder

De leerlingen leerden zo van alles over het leven in hun stad aan het begin van de vorige eeuw, toen iedere Vlaardingse inwoner wel íets met de visserij te maken had. Tevens maakten ze - vaak voor het eerst - kennis met deze beide erfgoedinstellingen.

Vóór de pauze schetst de visserijhistoricus een algemeen beeld van de Vlaardingse visserij aan de hand van vele foto's en tekeningen; na de pauze kan men hem vragen een bepaald onderwerp extra te belichten en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Graag vooraf aanmelden
De middag begint om 14.00 uur en zal tot circa 16.00 uur duren. De toegang is gratis. Men dient zich met het oog op het beperkte aantal plaatsen aan te melden bij het Stadsarchief, telefonisch (010) 248 4999 of via e-mail: stadsarchief@vlaardingen.nl. Wees er snel bij, want vol is vol!

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000