Provincie Drenthe

tot Hijkersmilde

N371 Tijdelijke verkeersmaatregelen Polakkenbrug tot Hijkersmilde

In de periode vanaf 5 juli tot en met 22 oktober 2010 voert de provincie Drenthe werkzaamheden uit aan de N371, gedeelte vanaf de Polakkenbrug (km 10.5) tot de grens bebouwde kom Hijkersmilde (km 13.4).

Het werk betreft groot onderhoud inclusief wegverbreding, reconstructie diverse kruispunten, aanpassing bushaltes en wijziging van de wegmarkering.

In verband hiermee moet rekening worden gehouden met tijdelijke verkeersmaatregelen voor de N371. De maatregelen kunnen bestaan uit inhaalverboden, gewijzigde maximumsnelheden, geslotenverklaringen en regeling van het verkeer met verkeerslichten.

Een overzicht van de belangrijkste maatregelen.
* De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd.
* Fase 1: gedeelte tussen de Veenhoopsbrug en de Wittewijksbrug.
* Fase 2: gedeelte tussen de Polakkenbrug en de Veenhoopsbrug.
* Fase 3: gedeelte tussen de Wittewijksbrug en de bebouwde kom Hijkersmilde.

* De werkzaamheden zullen zoveel mogelijk worden uitgevoerd met afzetting van één rijstrook van de hoofdrijbaan met regeling van het verkeer via verkeerslichten of met instelling van eenrichtingsverkeer.

* Tijdens freeswerkzaamheden en het aanbrengen van de nieuwe deklagen worden weggedeeltes enkele dagen in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

* Bij elke afsluiting worden met borden omleidingsroutes voor het doorgaande verkeer aangegeven.

* Het (brom)fietsverkeer kan in principe gebruik blijven maken van het fietspad langs de hoofdrijbaan van de N371 en wordt zonodig omgeleid via met borden aangegeven routes.

* De aan de N371 gelegen percelen blijven zoveel mogelijk voor aanwonenden, bedrijven en/of gebruikers bereikbaar, maar kunnen gedurende enige tijd moeilijk of niet toegankelijk zijn.

De weersomstandigheden kunnen de duur van de uitvoering van het werk beïnvloeden. De maatregelen zijn van kracht gedurende de periode, dat de desbetreffende borden en/of lichten zijn geplaatst, al naar gelang dat voor de uitvoering van het werk zal zijn vereist.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer L. Dijks van de afdeling Wegen en Kanalen, telefoonnummer (0592) 36 52 56. U kunt ook www.verkeer.drenthe.nl raadplegen.