Gemeente Nieuwegein

dinsdag, 29 juni 2010

In het kader van de Reconstructie Zuidstedeweg wordt op maandag 5 juli en dinsdag 6 juli de verkeerregel installatie (de stoplichten) rondom de trambaan in de binnenstad vervangen. De stoplichten staan deze dagen op drie punten op knipperstand en de gemeente zet hier tijdens de rijtijden van de tram verkeersregelaars in. Hierdoor zal verkeershinder ontstaan. De werkzaamheden worden zowel overdag als 's nachts uitgevoerd. Omwonenden kunnen geluidshinder van het nachtwerk ervaren.

Het kaartje maakt het duidelijk

Vervanging op drie punten in de binnenstad

De huidige verkeerregel installatie wordt vervangen door een installatie die is toegespitst op de nieuwe verkeerssituatie op de Zuidstedeweg. Tijdens de vervanging staan de stoplichten op drie punten in de binnenstad op knipperstand: bij de tramovergang op de Zuidstedeweg, bij de tramovergang op de Weverstede en bij de tramovergang op de Passage (bij tramhalte Nieuwegein Stadscentrum). De gemeente zet op deze punten verkeersregelaars in om de verkeersstromen bij de overgangen veilig te laten verlopen.

Verkeershinder

Op de Zuidstedeweg zal tijdens de vervanging van de verkeerlichtinstallatie naar verwachting behoorlijke vertraging in het verkeer ontstaan. De gemeente raadt daarom bewoners en bezoekers van de binnenstad aan waar mogelijk alternatieve routes te gebruiken. In verband met de verkeersveiligheid blijft de Voorstede op 5 en 6 juli gesloten en moet verkeer van en naar de binnenstad gebruik maken van de Kapittelstede.

Overlast voor omwonenden

Omdat de verkeershinder tijdens de vervanging van de installatie groot is, worden deze zo snel mogelijk uitgevoerd. Daarom wordt ook in de nacht van maandag 5 juli op dinsdag 6 juli doorgewerkt. Omwonenden kunnen overlast van deze werkzaamheden ervaren in de vorm van geluidshinder en lichtoverlast.

Laatste werkzaamheden Reconstructie Zuidstedeweg

De vervanging van de verkeerregel installatie is onderdeel van de laatste fase in de Reconstructie Zuidstedeweg. Na de zomer zal de ANWB bebording en de bebording voor het parkeer verwijssysteem op de Zuidstedeweg nog worden vervangen. Daarna is de reconstructie afgerond. De weg is de afgelopen maanden opnieuw ingericht om ruimte te maken voor het toenemende verkeer richting de nieuwe binnenstad.