Gemeente Zutphen

verkeershinder Oude IJsselbrug op 5 en 6 juli

Op maandag 5 juli worden de defecte detectielussen op de Oude IJsselbrug gerepareerd. Dit zal verkeershinder geven voor verkeer dat die dag de stad in wil vanaf de richting Brummen c.q. Voorst.

Op dinsdag 6 juli zullen de detectielussen op de IJsselkade worden gerepareerd. Dit kan hinder opleveren voor het verkeer dat die dag de stad uit gaat, dan wel doorrijdt langs het NS-station. Voor deze dagen is gekozen na overleg met de plaatselijke ondernemers is; naar verwachting is de verkeersdrukte op deze dagen het minst.

De werkzaamheden starten op 5 en 6 juli om 09.00 uur en zijn zonder tegenslagen rond 16.00 uur afgerond. De wegen worden niet afgesloten; het verkeer wordt om de werkvakken heen geleid. Dit kan tot extra vertraging en lange wachttijden leiden. Om het verkeer te attenderen zijn inmiddels borden geplaatst in de Hoven en bij de rotonde Brummen, waarbij ze tevens worden geleid naar de N348 als alternatieve route.

Voor ieder verkeerslicht zitten sensoren in de weg (zogenaamde detectielussen) die op grond van de verkeersdrukte bepalen wanneer een verkeerslicht op rood dan wel groen springt.