Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Informatie-avond reconstructie N278 Lemiers
De Provincie Limburg start vanaf september 2010 met de reconstructie van de kom Lemiers, die is gelegen aan de provinciale weg N278. Het definitieve schetsontwerp is gereed en dit wil de Provincie dan ook aan aanwonenden, ondernemers en overige belangstellenden presenteren. Om het plan toe te lichten organiseren de Provincie Limburg en de gemeente Vaals een informatieavond op maandag 5 juli 2010 in café Oud Lemiers, Rijksweg 20 te Lemiers, vanaf 20.00 uur.

Tijdens deze avond wordt er uitleg gegeven over het plan en krijgen bezoekers de gelegenheid vragen te stellen. Verder zal er aangegeven worden wat het verdere proces is om te komen tot uitvoering.

De doelstelling van dit project is de verkeersveiligheid en
-leefbaarheid op en rond de N278 te verbeteren, zonder de doorstroming en de verkeersafwikkeling aan te tasten. Ten eerste wordt de weginrichting aangepast aan de maximumsnelheid van 50 km/u door de aanleg van een zogeheten komremmer bij beide bebouwde komgrenzen en een brede middengeleider. Met de aanleg van de middengeleider komen de huidige parallelwegen te vervallen. Verder komen er 62 duidelijke parkeervoorzieningen, worden de bushaltes geoptimaliseerd en wordt de riolering verbeterd.

De totale werkzaamheden zullen ongeveer 4 tot 6 maanden in beslag nemen en starten dit jaar na de bouwvak. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd, wat betekent dat niet de hele weg van begin tot eind constant afgesloten is.

Voor vragen en/of informatie kunt u contact opnemen met Gerrie Posthuma of Jeroen Brune van de Provincie Limburg, respectievelijk bereikbaar onder (043) 389 75 61 en (043) 389 77 34.

30-6-2010 11:47