Gemeente Haaksbergen


Westsingel veiliger
30-06-2010 Westsingel veiliger
Op de Westsingel komt ter hoogte van 't Varcklaantje een zogeheten middengeleider. De aanleg ervan vindt plaats in de week van maandag 5 tot en met vrijdag 9 juli. De Westsingel is dan tussen Industriestraat en Nijverheijdsstraat tijdelijk afgesloten voor het verkeer, komend vanuit de richting Eibergen.

Revitalisering
Eind 2009 werd het startsein gegeven voor de revitalisering van industrieterrein 't Varck. De werkzaamheden staan vooral in het teken van groen en veiligheid. De middengeleider die in de week van maandag 5 juli tot en met vrijdag 9 juli wordt aangebracht op de Westsingel, ter hoogte van 't Varcklaantje, is bedoeld om de verkeersveiligheid om en nabij het industrieterrein te verhogen. Dat kan worden bereikt doordat deze verkeersmaatregel het verkeer op de Westsingel dwingt langzamer te gaan rijden. Fiets- en voetgangers kunnen dankzij de aan te leggen middengeleider bijvoorbeeld al veel veiliger oversteken. De snelheid van het verkeer is immers lager en ze kunnen halverwege de oversteek op een veilige plek schuilen.

Omleiding
De Westsingel wordt tussen de Industriestraat en Nijverheidsstraat komende vanaf Eibergen afgesloten. Doorgaand verkeer van Eibergen naar Hengelo wordt geadviseerd door te rijden richting Enschede en via de A35 naar Hengelo. Verkeer vanuit Hengelo moet rekening houden met verkeershinder. Plaatselijk verkeer wordt omgeleid. Benzinepomp Texaco is bereikbaar.