Gemeente Eindhoven

Kruising Jeroen Boschlaan-Tongelresestraat afgesloten

Op maandag 5 juli 2010 start de gemeente Eindhoven met de werkzaamheden aan de kruising Jeroen Boschlaan-Tongelresestraat. Deze werkzaamheden duren tot en met vrijdag 30 juli 2010. Deze datum is afhankelijk van onder andere het weer.

Met deze werkzaamheden verbetert de gemeente de doorstroming van het verkeer en de kwaliteit van het asfalt op de kruising Jeroen Boschlaan-Tongelresestraat. De werkzaamheden bestaan uit het aanpassen van de verkeerslichten en het vervangen van de bovenste laag van het asfalt. Op deze kruising zijn in het verleden een aantal ernstige ongelukken gebeurd. Deze kruising behoort dan ook tot de top 15 van meest onveilige kruisingen.

Voor de verbetering van de verkeersveiligheid worden extra vluchtheuvels aangebracht en bestaande vluchtheuvels worden vergroot. Daardoor worden de oversteeklengtes voor langzaam verkeer (voetgangers, fietsers) verkort. In de regeling van de verkeerslichten zijn een aantal oversteekbewegingen conflictvrij gemaakt. Op deze manier krijgt het autoverkeer dat vanuit de Tongelresestraat binnen de ring komt, niet meer tegelijkertijd groen met verkeer dat vanuit de Tongelresestraat buiten de ring komt. De meeste ongelukken gebeurden namelijk doordat autoverkeer vanuit de Tongelresestraat elkaar moest kruisen en daarbij het zicht op bijvoorbeeld overstekende fietsers verloor.

Afsluitingen

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, sluit de gemeente de Tongelresestraat ter hoogte van de Paulus Potterstraat tot de kruising met de Jeroen Boschlaan af. Ook wordt de Tongelresestraat vanaf het kruising met de Poeijersstraat tot de kruising met de Jeroen Boschlaan afgesloten. De Jeroen Boschlaan blijft open voor doorgaand verkeer. Tijdens de spits (tussen 6.00 en 9.00 uur en tussen 16.00 en 20.00 uur) zijn in beide richtingen twee rijstroken open voor al het verkeer. Buiten de spits is in beide richtingen één rijstrook open. Tijdens de werkzaamheden blijven de bedrijven in de buurt van de kruising bereikbaar. Om de wijk De Laak bereikbaar te houden, maakt de gemeente een tijdelijke weg vanaf de Jeroen Boschlaan naar de Crabethstraat. Daarnaast wordt het fietspad tussen de Kempensebaan en de Crabethstraat in één richting opengesteld voor het al verkeer. Gele borden geven de omleidingen aan.

Op www.bereikbaar.eindhoven.nl staat meer informatie over de werkzaamheden van de gemeente Eindhoven.