Gemeente Kollumerland

Nieuwe dorpsbewegwijzering Kollum en Veenklooster

In Kollum en Veenklooster zijn in de afgelopen week 30 nieuwe wegwijzers geplaatst die de vindbaarheid van cultuurhistorische, recreatieve en toeristische objecten binnen deze dorpen moet verbeteren. Wethouders Jelle Boerema en Hilbrand Visser zullen op maandag 5 juli a.s. deze nieuwe dorpsbewegwijzering onthullen.

Met het plaatsen van deze wegwijzers richt de gemeente zich vooral op de toeristen die Kollum en Veenklooster bezoeken. De in totaal 30 verwijspalen zijn voorzien van 67 handwijzers die de route aangeven naar de verschillende bezienswaardigheden en voorzieningen. In overleg met de besturen van Plaatselijke Belangen van beide dorpen zijn de te verwijzen objecten vastgesteld. Voorbeelden van verwijzingen zijn: sportvelden en -zalen, jachthaven, zwembaden, musea, huisarts/apotheek, monumentale kerkgebouwen, campings en gastenverblijven.

De wethouders Boerema en Visser onthullen deze bewegwijzering aanstaande maandag om 16.30 uur voor het oude gemeentehuis van Kollum aan de Voorstraat nummer 46.

Contactgegevens

Van Limburg Stirumweg 18
9291 KB Kollum
Postbus 13, 9290 AA Kollum
T: (0511) 45 88 88
F: (0511) 45 88 46
E: gemeente@kollumerland.nl
Klik hier voor de openingstijden

---