Rechtbank Breda


Summercourse voor rechtenstudenten met een niet-westerse achtergrond bij rechtbank Breda

Breda, 2 juli 2010 - De rechtbank Breda organiseert van 5 tot en met 9 juli een mini Summercourse voor master studenten van de Universiteit van Tilburg. De rechtbank wil de studenten op deze manier kennis laten maken met de rechtspraktijk. Het programma bestaat onder andere uit het schrijven van instructies en het voorbereiden en bijwonen van zittingen. Daarnaast wordt, op basis van de werkzaamheden binnen een concreet rechtsgebied, de kennis van de studenten in individuele, praktische opdrachten getoetst

De studenten zijn onder andere geselecteerd op basis van goede studieresultaten, een goede taalbeheersing en de studiefase waar zij zich in bevinden. Daarnaast hebben alle studenten een niet-westerse achtergrond.

In het kader van het diversiteitbeleid wil de rechtbank het potentieel van talentvolle mensen met een niet-westerse achtergrond beter benutten. De herkenbaarheid en zichtbaarheid van de Rechtspraak binnen de samenleving worden op die manier verhoogd. De mini Summercourse kan op deze manier een bijdrage leveren aan het opsporen van talentvolle kandidaten en ze laten zien hoe het is om binnen de rechtbank te werken.

Bron: Rechtbank Breda
Datum actualiteit: 2 juli 2010