Gemeente Almelo

Reconstructie Ootmarsumsestraat

2 juli 2010 - Vanaf 5 juli 2010 start de gemeente Almelo met de werkzaamheden as-verspringing en bushalte Ootmarsumsestraat/Mooie Vrouwenweg

Wat gaat er gebeuren?
De werkzaamheden bestaan uit:

* reconstructie van de rijbanen en fietspaden;


* rioleringswerkzaamheden;


* houten geleider.

Gevolgen voor het verkeer
Tijdens deze werkzaamheden zullen de fietsers worden omgeleid. Het fietspad aan de zuidkant van de Ootmarsumsestraat zal vanaf kruising Mariaparochie t/m kruising Wanschersweg in twee richtingen worden gebruikt. De bushalte stad in wordt tijdelijk verplaatst t.h.v. Ootmarsumsestraatnummer 476. De Ootmarsumsestraat vanaf kruising Mariaparochie tot kruising Robbenhaarsweg/Vredeman de Vrieslaan zal in week 30 en 31 worden afgesloten voor autoverkeer. Tijdens deze weken zal het gedeelte van de Ootmarsumsestraat voor de as-verspringing ook twee dagen worden afgesloten. Richting Almelo moet u dan gebruik maken van de route Vredeman de Vrieslaan/Mooie Vrouwenweg/Slagenweg en richting Tubbergen via de Robbenhaarseg/Schietbaanweg.

Duur van de werkzaamheden
Het werk start op 5 juli 2010 en duurt tot 6 augustus 2010 afhankelijk van het weer.

Overige Werkzaamheden Reconstructie Ootmarsumsestraat

Werkzaamheden Tubbergerweg

De civiele werkzaamheden starten op 7 juni 2010 en duren tot 23 juli 2010 afhankelijk van het weer. Gedurende deze periode is de Tubbergerweg voor het doorgaande verkeer afgesloten. Te voet kunt u uw woning wel bereiken. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid over de Noordegraafsingel.

Werkzaamheden fietsoversteek Lorentzlaan

De civiele werkzaamheden voor de fietsoversteek Lorentzlaan (Ootmarsumsestraat, tussen Tubbergerweg - Noordegraafsingel) starten op 14 juni 2010 en duren tot 9 juli 2010 afhankelijk van het weer. Gedurende deze periode zal de Ootmarsumsestraat ter hoogte van de fietsoversteek worden voorzien van tijdelijke verkeerslichten om de verkeersstroom in beide richtingen te regelen.

Werkzaamheden Ootmarsumsestraat - Brugmarkgraven

De civiele werkzaamheden werkzaamheden Ootmarsumsestraat - Brugmarkgraven starten op op 14 juni 2010 en duurt tot eind 2010 afhankelijk van het weer.

Vanaf de tweede fase die in week 33 begint zal de Krommendijk bij de Ootmarsumsestraat afgesloten zijn voor auto- en fietsverkeer. Te voet kunt u uw woning wel bereiken. Deze afsluiting duurt tot medio oktober. Tijdens deze periode zal de ontsluiting van de Krommendijk plaatsvinden via het Slot. De afsluiting in de Krommendijk met palen ter hoogte van huisnummer 3 en 14 zal dan tijdelijk opgeheven worden.

Informatie
Mochten er vragen zijn over de uitvoering van het werk, dan kunt u contact opnemen met de opzichter van het werk, de heer H. Velten (0546 541089 / 06 18782636).

Voor vragen over het ontwerp kunt u contact opnemen met de heer E. Hoek (0546-541535).