Zangeres klaagt Holland's got talent aan

02/07/2010 13:39

Weda & Wensing Advocaten

ZANGERES SPANT KORT GEDING AAN TEGEN HOLLAND'S GOT TALENT

Droom van Jacqueline wordt nachtmerrie door manipulatie, misleiding en bedrog! Publiek pikt het niet en verlaat de zaal.

Inzet van het geding: Uitzendverbod van gemaakte televisie opnamen

Behandeling rechtszaak: Maandag 5 juli aanstaande 15.30 uur Rechtbank Amsterdam

Vol enthousiasme begon Jacqueline aan haar Holland's got Talent avontuur. Jacqueline die een jaar geleden met zanglessen begon, had net een eerste single laten produceren. De muzikale toekomst van Jacqueline leek rooskleurig totdat Holland's got talent op desastreuze wijze roet in het eten gooide.

Op 21 juni jl. mocht Jacqueline in Hilversum voor een jury auditeren. Deze auditie is kennelijk goed verlopen, want de volgende dag mocht Jacqueline van de programmamaker Blue Circle de felicitaties in ontvangst nemen; zij was door naar de volgende ronde. Daarop volgde meermalen de nodige instructies. Jacqueline mocht zich niet meer bescheiden opstellen en moest in elk interview vermelden dat zij goed is. Jacqueline werd uitgenodigd voor de televisie opnamen op 29 juni jl. in Barneveld. Jacqueline bleek het middelpunt van de belangstelling en vele opnamen werden gemaakt en vele interviews moest Jacqueline doorstaan. Bescheidenheid werd door de programmamaker niet gewaardeerd!

Aan het einde van de middag mocht Jacqueline het podium betreden. De microfoon stond zeer zacht, zodat Gordon haar niet goed kon verstaan. En daarna begon de nachtmerrie. De cd haperde en bleef na meerdere pogingen overslaan. De microfoon en het geluid werden ineens loeihard aangezet, zodat het in de zaal hoorde alsof kanonnen werden afgevuurd. Jacqueline zong nog geen regel, toen Gordon haar al wegdrukte. De publieksopwarmer commandeerde het publiek om hard 'Boe' te roepen, wat het niet deed.

Na het korte optreden wat dus binnen tientallen seconden werd afgebroken, volgde nog een afslachting van de jury, waarbij Patricia Paay zich nog wel enigszins inhield. Ook nadat Jacqueline het podium had verlaten volgden nog beledigende opmerkingen van Gordon en Dan.

Jacqueline is er kapot van: "Als je aan een talentenjacht meedoet weet je dat je kritisch beoordeeld kan worden. Dat is voor mij geen enkel probleem. Alleen bij Holland's got talent ben ik in de maling genomen. Alles leek een voorbedacht plannetje. Zij wilde mij als verwaande opera diva neerzetten om vervolgens afgebrand te worden door de jury. Ik ben heel erg geschokt. Ik heb keurig auditie gedaan in Hilversum en ze hebben mij daarover gefeliciteerd. Ook het geluid ging helemaal mis en ik kan als sopraan niet zingen in een microfoon die vol open wordt gezet. Ik wil met name mijn gezin beschermen tegen uitzending van deze gemanipuleerde beelden en daarom heb ik tegen het programma een rechtszaak aangespannen. Ze zullen wel niet laten zien dat het publiek op commando boe moet roepen en dat na mijn optreden veel mensen de zaal hebben verlaten uit ergernis".

De zaak wordt behandeld door advocaat mr. Maaike Weda.

Mr. Weda: "Ik beschik inmiddels over vele getuigenverklaringen van mensen die het optreden van Jacqueline hebben bijgewoond en die allen verklaren dat het publiek werd gemanipuleerd, dat het geluid en de microfoon niet in orde waren en dat Jacqueline geen eerlijke kans op een auditie is gegeven. Ik concludeer dan ook dat er sprake is van dwaling; een onjuiste voorstelling van zaken. Indien Jacqueline geweten zou hebben dat zij slachtoffer zou worden van een in scene gezette rol waarin zij als zelfverzekerde operadiva door een jury zou worden neergesabeld, zou zij nooit aan het programma hebben meegedaan. Jacqueline mocht erop vertrouwen dat zij geschikt was voor de televisie opname, omdat zij met goed gevolg de auditie in Hilversum had afgelegd eveneens ten overstaan van een jury". In kort geding zal ik namens Jacqueline een uitzendverbod vorderen van het beeld- en geluidmateriaal wat van haar gemaakt is".

Deze zaak wordt behandeld door advocaat mr. M.J.A. Weda:

0348-560107 / 06-43231888