Gemeente Almere

Almere winnaar Lentebloei wedstrijd

05-07-2010

kl-bloembollenactie De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur heeft Almere aangewezen als één van de 15 winnaars van de landelijke wedstrijd `Lentebloei'. De prijs bestaat uit 15.000 bloembollen, waarmee het Almeerse bollenontwerp gerealiseerd kan worden. Buurtbewoners hebben onder leiding van Mooi Zo Goed Zo (onderdeel van de Schoor) en gemeente Almere een ontwerp gemaakt. Het ontwerp is gebaseerd op de tekeningen van de grafisch kunstenaar Escher. Het bloembollenontwerp komt langs het Escherpad in `Tussen de Vaarten'.

De 15.000 bollen gaan niet vanzelf de grond in. Bewoners uit `Tussen de Vaarten' steken op 30 oktober zelf de handen uit de mouwen, zodat hun wijk in het voorjaar van 2011 opgesierd is met een prachtige bloemenzee. De gemeente Almere zorgt voor het voorbereiden van de grond en het uitzetten van het ontwerp.

De gemeente Almere is actief bezig met het verfraaien van de stad door het aanbrengen van meer kleur en fleur. De aftrap hiervan is in het voorjaar van 2009 gegeven door bij dreven, rotondes, middenbermen en winkelcentra kleurrijke mengsels van bloembollen en vaste planten aan te brengen. Niet alleen ontstaat er zo een kleurrijk geheel in de stad, maar ook de in moeilijkheden verkerende bijenstand is er mee geholpen.

Bijlage(n)


* bloembollen-ontwerp