Gemeente Maassluis

Vier combinatiefunctionarissen in Maassluis na de zomer aan de slag

Als alles volgens de planning blijft verlopen, gaan het komende schooljaar vier nieuwe combinatiefunctionarissen in Maassluis aan de slag. Een combinatiefunctionaris is een professionele kracht die bijvoorbeeld vanuit het onderwijs werkt en zich daarnaast inzet voor een sportvereniging of culturele instelling. Onlangs heeft de gemeente Maassluis subsidies toegekend aan scholen en instellingen in Maassluis, die aangaven in aanmerking te willen komen voor zo'n combinatiefunctionaris. De aanvragen hiervoor zijn ingediend door organisaties binnen onderwijs, sport en cultuur naar aanleiding van een netwerkbijeenkomst die de gemeente in maart van dit jaar organiseerde. De gemeente heeft van het Rijk de opdracht en de middelen gekregen om nog dit jaar 2,1 formatieplaatsen voor combinatiefuncties te creëren. De wens is om dat aantal de komende jaren verder uit te breiden.

Van alle aanvragen die zijn ingediend bij de gemeente, zijn er vier gehonoreerd. Dit betekent dat er nu gezocht wordt naar geschikte kandidaten, die naar verwachting ook snel kunnen starten. Zo gaan twee scholen voor openbaar onderwijs, de Prinses Christinaschool en De Westhoek, samen met het Lentiz Kastanjecollege en de bibliotheek op zoek naar een mediacoach. Deze coach zal de kinderen onder andere mediawijsheid bijbrengen en het plezier in lezen gaan bevorderen. Een andere combinatiefunctionaris die het Lentiz Kastanjecollege zoekt, nu samen met basisschool Spectrum en de wielrenvereniging RCMD De Coureur, gaat zich onder andere richten op de naschoolse sportactiviteiten van beide scholen en gaat de wielrenvereniging ondersteunen bij de begeleiding van de jeugd. Daarnaast heeft Hockeyvereniging Evergreen samen met basisschool Ichthus en Kardinaal Alfrinkschool het plan opgevat om de combinatiefunctionaris beweegactiviteiten tijdens en na schooltijd te laten verzorgen. Deze combinatiefunctionaris kan zich tevens inzetten als verenigingsondersteuner. Tot slot gaan de korfbalvereniging CKC Maassluis en het Lentiz Reviuslyceum op zoek naar een coördinator maatschappelijke stages, die tevens de rol van jeugdcoördinator voor de vereniging op zich kan nemen.

Geïnteresseerden voor één van deze vier nieuwe combinatiefuncties in Maassluis kunnen contact opnemen met de betreffende organisaties, want de gemeente Maassluis is hierin geen partij.