KNHS

Nederland met sterk ruiterkwartet naar Falsterbö 5 juli 2010
Falsterbo

FALSTERBO (KNHS) - Bondscoach Rob Ehrens zet alles op alles om komende vrijdag 9 juli ook in het Zweedse Falsterbö met een zo sterk mogelijke equipe aan de start te komen van de vijfde wedstrijd in de Meydan FEI Nations Cup cyclus. "We hebben in Rotterdam met een derde plaats top gepresteerd, en nu moeten we doorzetten! Mijn focus tot begin augustus is en blijft er voor te zorgen dat het Oranje kwartet ook het komende seizoen deel uitmaakt van de groep van acht landen die in deze cyclus van start mogen gaan. Pas na Dublin - de finalewedstrijd - ga ik mij richten op de wereldkampioenschappen, die in Kentucky worden gehouden. Dat kan omdat er tussen Dublin en het WK nog voldoende tijd is", aldus Ehrens.

Ehrens heeft voor het Oranje kwartet zijn oog laten vallen op de volgende vier combinaties: Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN, Marc Houtzager (Rouveen) met HBC Tamino, Leopold van Asten (Duizel) met VDL Groep Santana B en Jur Vrieling (Holwierde) met VDL Bubalu. Als reserve gaat Kevin Olsmeijer (Doorwerth) mee, met Upstairs.

"De grootste verrassing lijkt de keus van mij voor Jur Vrieling met zijn nieuwe paard VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor). Onder de Columbiaanse springruiter Ricardo Villa heeft dit paard vele goede internationale resultaten geboekt. Jur heeft sinds kort de beschikking over Bubalu gekregen, nadat de VDL Stud de hengst VDL Oramé verkocht, waarmee Vrieling internationaal succesvol was. Twee weken geleden maakten Jur en Bubalu deel uit van de Nederlandse equipe die in het Noorse Drammen aan de start verscheen en daar realiseerden zij direct een dubbel foutloos parcours. Eric van der Vleuten en VDL Groep Utascha SFN sprongen in Rome in de eerste manche van de landenwedstrijd foutloos en herhaalden dat in Rotterdam. Na Rotterdam heeft deze combinatie deelgenomen aan de GCT wedstrijd in Monte Carlo en daar drongen zij door tot de tweede manche, na een foutloze eerste ronde. Leopold van Asten heeft na overleg met mij besloten zijn seizoen VDL Groep Santana B af te stemmen op deze wedstrijdenreeks. De vierde man van ons team is Marc Houtzager met HBC Tamino, die ook in Rotterdam zeer goed presteerde en een wezenlijke bijdrage leverde aan de derde plek die Nederland daar behaalde. Als reserve gaat Kevin Olsmeijer mee. Kevin heeft tijdens het Nederlands kampioenschap in Mierlo zeer goede prestaties laten zien met Upstairs, terwijl hij in De Steeg overtuigend vierde werd", aldus Ehrens.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.falsterbohorseshow.com

Tussenstand Meydan FEI Nations Cup (na 4 wedstrijden):


1) Frankrijk - 33.5

2) Groot-Brittannië - 25.5

3) USA - 22

4) Duitsland - 21.5

5) Spanje - 16

6) Ierland - 15

7) Zwitserland - 9,5

8) Nederland - 7

9) Zweden - 2

10) Polen - 0

Kalender 2010:

9 juli - Falsterbö (Zwe)
15 juli - Aken (Dui)
30 juli - Hickstead (Eng)
6 augustus - Dublin (Ier) - finale

Foto Sfeer Falsterbö door: www.melissen.net