Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 05-07-2010

Bromfietser gewond

VIANEN Een jongen raakte op zondagavond 4 juli gewond toen hij met zijn bromfiets ten val kwam.

Rond 21.45 uur reed een 17-jarige jongen uit Vianen over de Ringdijk, komende uit de richting van de Don Velascodreef en gaande in de richting van de Buitenstad. omdat aan de rechterkant van de weg autos stonden geparkeerd, passeerden hij die aan de linkerkant. Op dat moment naderde hem uit tegengestelde richting een 31-jarige automobilist uit Rossum (Gld). De Vianees schrok van de hem tegemoetkomende auto, remde hard en ging onderuit. Daarbij botste hij niet tegen de auto, maar raakte door de valpartij wel gewond. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Beginnend bestuurder met te veel op

NIEUWEGEIN Een beginnend bestuurder raakte op zondagavond 4 juli zijn rijbewijs kwijt omdat hij bij de ademanalyse meer dan 350 ug/l blies.

Rond 19.40 uur zagen agenten een automobilist zonder gordel over de Zuidstedeweg rijden. Zij gaven hem een stopteken en bemerkten bij het aanspreken, dat hij sterk naar alcohol rook. Door de blaastest werd bevestigd dat hij te veel had gedronken. De agenten hielden de man, 25 jaar oud en afkomstig uit Vianen, aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 445 ug/l, meer dan vijf keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Vianees is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.