Politie Gelderland-Zuid

Bus rijdt tegen gevels

Nijmegen, 05-07-2010 o Zondagavond omstreeks 23.30 uur, kwam bij de politie de melding binnen dat er in de wijk Malvert 12e straat, een bus van vervoersmaatschappij Breng, tegen de gevel van twee woningen was aangereden. De buschauffeur, een 63-jarige Nijmegenaar is overleden. Zes passagiers raakten gewond.

Door nog onbekende oorzaak is de bus in de bocht van de 12e straat rechtdoor gereden. In de bus zaten naast de buschauffeur, zes passagiers. Allen raakten gewond, waarvan drie zwaargewond. Twee van hen zijn overgebracht naar het UMC St. Radboud en de andere naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. De drie lichtgewonden konden worden behandeld bij de huisartsenpost.

Op het moment van het ongeval was er niemand aanwezig in de woningen. Eén van de bewoonsters was achter in de tuin en is zodanig van het ongeval geschrokken, dat zij ter controle naar het ziekenhuis is gebracht.

Nadat alle slachtoffers uit het voertuig waren gehaald, is de bus weggesleept, waarna de schade aan de woningen is geïnventariseerd. De schade aan de woningen was dusdanig dat de bewoners niet terug konden in hun woning. Zij zijn elders opgevangen.

De Verkeersongevallenanalyse heeft onderzoek gedaan en mede naar aanleiding hiervan zal mogelijk meer bekend worden over de oorzaak van het ongeval. (15)

Laatst gewijzigd 05-07-2010 10:28 | © Regio Gelderland-Zuid |