Kroon op het werk

Martin Schilder Groep krijgt Kroontjesestafette

De Kroontjesestafette is een award voor goed personeels- en gezondheidsmanagement. De award wordt doorgegeven door een ondernemer aan een andere ondernemer. Voorwaarde is dat de ondernemer aantoonbaar aan gezondheidsmanagement doet.

Met enige bescheidenheid nam P&O adviseur Jacko Weel op 23 juni jl. deze bijzondere onderscheiding in ontvangst van Bouwbedrijf Bolten. De Martin Schilder Groep mag uiteraard trots zijn op de onderscheiding. Een organisatie met hart voor haar personeel en visa versa. "De Kroontjesestafette is met recht verdiend" zegt Annalies Bolten van Bouwbedrijf Bolten BV. Annalies gaf aan dat zij met zorg de Martin Schilder Groep uit een selectie van bedrijven had gekozen. De Martin Schilder Groep blonk uit omdat het bedrijf de familiare sfeer hoog in het vaandeel heeft staan. Het bedrijf straalt dat uit naar de klant en dit begint uiteraard bij de werknemers. De Martin Schilder Groep is begonnen in 1935 en bestaat al zo'n 75 jaar. Een organisatie met bestaansrecht en daardoor niet voor niks een begrip in Noord-Holland.

Het familiegevoel dat de medewerkers intern delen is niet het enige waarom dit bedrijf is geselecteerd, zo is het betrekken van de werknemers bij beleidszaken binnen de organisatie ook erg belangrijk. Verder geven zij eens per maand een intern nieuwsblad "Schilderwerk" uit en is er onlangs een tevredenheidsonderzoek gedaan onder het personeel waaruit daadwerkelijk blijkt dat ze tevreden zijn. Het personeelsverloop is niet groot waardoor regelmatig jubilea worden gevierd. Bijzonder is ook de Martin Schilder Academy. Een in samenwerking met het ROC interne opleiding voor jongeren en eigen personeel. Uniek in Nederland in deze branche! Er is veel aandacht voor scholing en het bedrijf biedt alle ruimte en benodigdheden om daar een erkend MBO-diploma te halen.

Kortom de Martin Schilder Groep is een bedrijf dat deze award met vlag en wimpel verdiend!!

Kroon op het werk
Kroon op het Werk is de landelijke prijs van het werkgeversforum. Het bestaat uit een groot aantal die gezondheidsmanagement een belangrijk item vinden voor hun bedrijfsvoering. Onder gezondheidsmanagement wordt verstaan: `werken aan de vitaliteit van mens en organisatie met in het bijzonder aandacht voor integratie en re-integratie, preventie van verzuim en arbeidsongeschiktheid', aldus directeur Wouter van Ginkel. `Wij verbinden bedrijven die van elkaar willen leren, die staan voor duurzame inzetbaarheid van mensen. Van elkaar leren, kennisdelen, is van groot belang. Veel bedrijven zien dat niet in, maar mensen zijn geen nummers. Een veilige werkomgeving is essentieel, waar mensen vertrouwen hebben in elkaar, waar er aandacht is en er een open communicatie heerst. Niet elke werkgever is van nature een people manager, dat zijn er maar weinig gegeven, maar er valt zonder meer veel te leren. En als het dan toch niet lukt, dan lukt het misschien wel bij een ander bedrijf.'