Gemeente Purmerend

Besluiten gemeenteraad van 1 juli 2010

05 juli 2010

Luilak Dance Event in Leeghwaterpark
Een meerderheid van de gemeenteraad heeft een motie van de Stadspartij aangenomen over het Luilak Dance Event. De Stadspartij pleitte in de motie tegen verplaatsing van het evenement naar P3 omdat dit gebouw niet voldoende ruimte biedt. Jongeren die niet in P3 terecht kunnen, lopen dan alsnog op straat. De kosten van eventuele vernielingen en extra inzet van politie en beveiligingspersoneel wegen niet op tegen de bezuiniging van EUR 19.500. Het college heeft de motie overgenomen. De Stadspartij diende de motie in na de extra commissievergadering over de bezuinigingsmaatregelen van het college over sport, kunst en cultuur. De maatregelen zijn een uitwerking van het raadsbesluit om in 2011 EUR 250.000 te bezuinigen op subsidies.

Purmerend sluit zich aan bij Dimpact
De raad heeft met ruime meerderheid besloten dat de gemeente Purmerend zich aansluit bij het samenwerkingsverband Dimpact. In Dimpact werkt een twintigtal gemeenten samen aan een betere digitale dienstverlening aan burgers en bedrijven. Betere digitale dienstverlening wordt bereikt door gezamenlijke inkoop en door kennis en ervaring te delen. Een betere digitale dienstverlening houdt in dat burgers, bedrijven en instellingen diensten en producten eenvoudiger kunnen aanvragen via internet, telefoon en aan de balie. Deze verschillende diensten en producten worden ook beter op elkaar afgestemd. Purmerend heeft de ambitie om in de top 100 van ICT-gemeenten te komen.

Bestuurscommissie OPSO gaat over in Stichting OPSO Een meerderheid van de raad heeft ingestemd met de definitieve verzelfstandiging van het Openbaar Primair en Speciaal Onderwijs (OPSO) in Purmerend. Met dit raadsbesluit is de bestuurscommissie van de OPSO opgeheven en tegelijkertijd een stichting OPSO opgericht. Ook krijgt de OPSO voor de komende vier jaar een 'bruidsschat' mee van in totaal 2,5 miljoen die nodig is voor beheer, administratie en bestuur. De jaarlijkse gemeentelijke bijdrage komt daarmee te vervallen. De verzelfstandiging sluit goed aan bij de nieuwe wet 'Goed onderwijs goed bestuur' die per 1 augustus van kracht wordt. Een belangrijk gevolg van deze wet is dat de rijksoverheid kan ingrijpen als de kwaliteit van onderwijs in gevaar komt.

Programmarekening 2009
De raad heeft ingestemd met de programmarekening 2009 van de gemeente Purmerend. De programmarekening is een van de belangrijkste controle-instrumenten van de raad. Unaniem nam de raad bij dit onderwerp ook een motie van het CDA aan over het tijdig verwerken van eventuele correcties op de programmarekening: voortaan worden deze correcties vóór vaststelling van de programmarekening als erratum aan de programmarekening toegevoegd.

Lees de volledige besluitenlijst.