Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.40 uur

Utrecht, 05-07-2010

Verkeersongeval met gewonde

AMERSFOORT Op zondag 4 juli, rond 13.40 uur, vond op de Schimmelpenninckstraat een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfiets. De bestuurster van de bromfiets raakte gewond.

De bromfietsster, een 17-jarige Amersfoortse, kwam uit de richting van de Kleine Spui en ging in de richting van de Meridiaantunnel. Op de Schimmelpenninckstraat werd zij niet gezien door de automobiliste, een 77-jarige inwoonster van Amersfoort, waarna een aanrijding volgde en het meisje op de weg viel. Zij werd met letsel aan haar gezicht en mogelijk been- en schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel de auto als de bromfiets raakten beschadigd.

Vrouw onder invloed rijdt door na aanrijding

AMERSFOORT Op zondag 4 juli, rond 18.15 uur, vond op de Leusderweg een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser. De fietser kwam ten val, maar de bestuurster van de auto had daar geen boodschap aan en reed direct weg.

Omdat de politie beschikte over het kenteken van de auto werd de vermoedelijke bestuurster direct met een bezoek vereerd. Zij troffen de vrouw, een 56-jarige Amersfoortse, in haar woning aan, waarbij bleek dat zij behoorlijk onder invloed van alcohol was. Zij erkende te hebben gereden maar kon zich niet herinneren dat zij betrokken was bij een aanrijding.

Uit onderzoek bleek ook dat de vrouw vermoedelijk niet beschikte over een rijbewijs en onverzekerd was. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar een bloedproef werd afgenomen. De auto van de vrouw werd in beslag genomen. De fietser, een 76-jarige Amersfoorter, raakte licht gewond maar kon direct naar huis.

Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Insluiper gesnapt

LEUSDEN Een 25-jarige inwoner van Leusden keek maandagmorgen vreemd op toen hij zag dat een onbekende zijn keuken uitkwam. De bewoner die rond
01.05 uur nog in zijn tuin van het zomerse weer genoot, riep naar de onbekende insluiper die er direct vandoor ging.

Het lukte de Leusdenaar om de insluiper op de Voskuilerdijk te achterhalen en vast te houden. De verdachte, een 18-jarige Pool, werd overgedragen aan de gewaarschuwde agenten die de man insloten op het politiebureau. Bij het onderzoek bleek dat hij kennelijk dorst had en om die reden de keuken had bezocht en frisdrank had meegenomen.

Autobrand

AMERSFOORT Op maandag 5 juli, rond 03.15 uur, vond op de Ariaweg een autobrand plaats.

Het lukte de brandweer om de brand snel onder controle te krijgen maar hiermee was niet te voorkomen dat een tweede auto, die naast de brandende auto was geparkeerd, beschadigd raakte. Uit het eerste onderzoek blijkt dat er vermoedelijk sprake is van kortsluiting. Om het technisch defect bevestigd te krijgen werd de Forensische Opsporing in kennis gesteld.