Politie Drenthe

Maandag 5 juli 2010

Provincie Drenthe, 05-07-2010

Politie onderzoekt insluiping

MEPPEL Zondagmiddag is uit een woning aan de Nicolaes Maesstraat een portemonnee gestolen. De dader is de woning binnengekomen door de tuindeur die openstond, terwijl de bewoner elders in de woning was. Tijdens warme dagen komt het meer voor dat mensen deuren van de woning open hebben staan, en dat insluipers daar soms dankbaar misbruik van maken.

Brand in bovenwoning

HOOGEVEEN Zondagmiddag is brand ontstaan in een bovenwoning aan de Van Echtenstraat. Meerdere woningen in het appartementencomplex liepen rook- en waterschade op. De brandweer wist de brand snel te blussen waardoor de schade beperkt bleef. Een leeggegooide asbak in de prullenbak is de vermoedelijke oorzaak.

Getuigen gezocht ongeval met letsel

COEVORDEN Zondagmiddag omstreeks 14.15 uur is een 27-jarige man uit Coevorden gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed met zijn auto over de Europaweg nabij de oprit naar de N34. Daar botste hij tegen een ANWB-bord, volgens hemzelf doordat hij moest uitwijken voor een andere auto. Omdat voor de politie niet duidelijk is hoe het ongeval is ontstaan worden getuigen opgeroepen om contact op te nemen met de politie in Coevorden. Dat kan via telefoon 0900 8844

Slingerende automobilist van de straat gehaald

BORGER Zondagavond kreeg de politie een melding dat een auto slingerend over de N34 reed bij Exloo. Een automobilist die er achter reed waarschuwde de politie en gaf de locatie voortdurend door. De bestuurder reed slingerend over de autoweg en schampte bij Holsloot de vangrail. Uiteindelijk zette de man de auto zelf aan de kant. Agenten hebben de 25-jarige man uit Ter Apelkanaal aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar is een bloedproef genomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN Zondagnacht reed een 22-jarige man uit Hoogeveen op een snorfiets over de Sperwerlaan terwijl hij had gedronken. Bij de blaastest scoorde hij 135, teveel voor een beginnend bestuurder en hij kreeg daarvoor een proces-verbaal.

KLAZIENAVEEN Zondagnacht reed een 43-jarige man uit Emmer Compascuum met zijn auto over de Brugstraat terwijl hij had gedronken. Hij was tegen een stoeprand gereden en kon daarna door een lekke band niet verder. De blaastest kwam uit op 655, ongeveer drie keer de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bestuurder grijze Chrysler 300 C gezocht

ZUIDLAREN Zaterdagmorgen even voor 10.00 uur is op de Stationsweg bij de kruising met de Hofakkers een personenauto van achter aangereden door de bestuurder van een grijze Chrysler 300C. Deze bestuurder botste tegen de achterzijde van de auto van de 51-jarige automobilist uit Vries, die moest remmen voor een andere auto. Na de botsing is de bestuurder van de Chrysler doorgereden. De politie is op zoek naar deze bestuurder. Eventuele getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie Tynaarlo, telefoon 0900 8844.

Verdachte aangehouden na poging inbraak

GIETEN Zondagnacht kreeg de politie een melding van een poging tot inbraak bij een bedrijf aan de Bloemakkers. Agenten zagen bij het bedrijf een zwarte Subaru Forrester staan waarvan bekend was dat deze was gestolen. Zie hiervoor het politiebericht van afgelopen vrijdag.

In de auto zat een persoon, die er direct vandoor ging. De bestuurder wist te ontkomen. Na een zoekactie werd de auto brandend aan de Bosweg in Gasselte aangetroffen. De auto brandde uit en een stuk bos raakte in brand. De brandweer bluste de brand. Na een zoekactie in de omgeving troffen agenten later in de omgeving een 32-jarige man, woonplaats onbekend, aan. Hij werd aangehouden als verdachte van de diefstal van de auto en de poging tot inbraak. De man is ingesloten voor een nader onderzoek.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.