Gemeente Wageningen

ouders

Welkomstboekje voor nieuwe ouders

Gemeente Wageningen overhandigt boekje `welkom in Wageningen' aan ouders die hun nieuwgeborene komen aangeven bij publiekszaken.

Gemeente Wageningen overhandigt boekje `welkom in Wageningen' aan ouders die hun nieuwgeborene komen aangeven bij publiekszaken. In het boekje laten vrolijke kindertekeningen de jongste Wageningers zien waar Wageningen om bekend staat en ook wordt de 750 jarige geschiedenis van Wageningen in vogelvlucht getekend. De burgemeester leest op 7 juli om 11.00 uur in de bblthk het boekje aan de ouders en hun kinderen voor en overhandigt het daarna aan alle ouders die vanaf 1 januari 2010 hun kind hebben aangegeven.

Een kind krijgen is een bijzondere gebeurtenis. Het registreren van de jongste inwoners bij de gemeente is een alledaagse administratieve handeling die bij de gemeente Wageningen circa 300 keer per jaar plaatsvindt. Om deze administratieve handeling een bijzonder tintje mee te geven heeft de gemeente het boekje `welkom in Wageningen' laten maken. De vader (doorgaans zijn het vaders die aangifte doen) krijgt vanaf 7 juli dit leuke cadeautje mee dat waarschijnlijk lang bewaard blijft.

Op woensdag 7 juli a.s. om 11.00 uur leest burgemeester Geert van Rumund het boekje voor in de BBLTHK, op de jeugdafdeling (Stationsstraat 2). Belangstellenden met kinderen (in de leeftijdscategorie 4-8) zijn welkom.
Aan alle ouders die hun kind vanaf 1 januari 2010 in Wageningen hebben ingeschreven, biedt de gemeente dit boekje aan als een verlaat kraamcadeautje tijdens deze `voorleesactie'.