Gemeente Westerveld

Drenthe trail

Eerste belangstellenden Drenthe trail

De eerste belangstellenden voor de Drenthe trail hebben zich gemeld voor de paardentrektocht van 30 augustus aanstaande. De Drenthe trail is een pilotproject van de gemeenten Westerveld en de Wolden, het Recreatieschap Drenthe en ondernemers in Zuidwest-Drenthe.

Een compleet verzorgde trektocht door de prachtige natuur van Zuidwest-Drenthe, met het eigen paard, inclusief vier overnachtingen voor ruiter en paard, ontbijt, lunchpakketten én bagageservice. Dat is de kern van het nieuwe arrangement, waarmee gemeenten, Recreatieschap Drenthe en ondernemers de aantrekkelijkheid van Zuidwest Drenthe onder de aandacht willen brengen van hippische liefhebbers.

De pilot houdt in, dat de Drenthe trail dit jaar twee keer georganiseerd wordt. De eerste paardentrektocht is van 30 augustus tot en met 3 september; de tweede van 6 tot en met 10 september. Per trektocht kunnen 18 ruiters met paard deelnemen. Per dag wordt een tocht van 20 tot 35 kilometer gereden. Na de twee trektochten in augustus-september wordt het nieuwe arrangement geëvalueerd.

De Drenthe trail is onderdeel van het intergemeentelijke project Bestemming Zuidwest- Drenthe. Doel van dit project is het aanjagen van toeristische productontwikkeling. Naast de Drenthe trail staan ook op stapel: evenementen rond de Fiets4Daagse, de week van de smaek en het `pauperpad-arrangement'.