Gemeente Leudal


Nieuws

Vrijwilligerswebsite Klikleudal.nl gelanceerd

Met een druk op de knop lanceerde wethouder Jo Smolenaars op donderdag
1 juli de nieuwe digitale vacaturebank Klikleudal.nl. Een initiatief van de gemeente Leudal en Proteion Welzijn, om het vrijwilligerswerk in de gemeente te stimuleren. Op de nieuwe website brengen organisaties en mogelijke vrijwilligers hun vraag en aanbod bij elkaar en maakt het Steunpunt Vrijwilligers van Proteion Welzijn de juiste match.

Digitale vacaturebank Klikleudal.nl Onze samenleving kan niet zonder vrijwilligers. Proteion Welzijn en de gemeente Leudal onderkennen dit en hebben daarom de handen in elkaar geslagen. Dit leidde tot de realisatie van Klikleudal.nl: een eigentijdse website die een klik maakt tussen mensen en organisaties in en om Leudal. Al op de eerste dag werden tal van vacatures geplaatst: zo worden er keukenhulpen, activiteitenondersteuners en sport- en spelleiders gezocht. Vacatures lopen uiteen van projecttaken, eenmalige ondersteuning bij evenementen, maatschappelijke stages tot een `vaste' vrijwilligersbaan voor een paar uur per week. Daarnaast vinden (aankomend) vrijwilligers informatie over cursussen op de website. De website is overigens nog in ontwikkeling en zal in de loop van het jaar verder uitgebouwd worden. Ook daarvoor zoekt de organisatie nog vrijwilligers.

Nieuwe doelgroep
Manager van Proteion Welzijn Anette Jeuken gaf de voorzet voordat wethouder Jo Smolenaars de website lanceerde: "Ook wij gaan mee met de digitale ontwikkelingen. Via deze website hopen we een heel nieuwe doelgroep te enthousiasmeren voor vrijwilligerstaken. Daarnaast blijven de traditionele manieren om mensen te werven natuurlijk ook bestaan, bellen of langskomen kan nog steeds. Klikleudal.nl is een extra manier om die klik te maken tussen aanbieders en vrijwilligers: dan kunnen er mooie dingen ontstaan."

Gratis inschrijven
Organisaties of verenigingen die vacatures voor vrijwilligers hebben kunnen via www.klikleudal.nl hun vacature aanmelden. Vrijwilligers kunnen een persoonlijk profiel aanmaken. De coördinatoren van Klikleudal.nl maken vervolgens een selectie van geschikte vrijwilligers voor deze vacature. Voordat deze selectie aan de organisatie voor wordt gelegd, worden de vrijwilligers uiteraard benaderd of zij interesse hebben. Er zijn geen kosten verbonden aan inschrijving en bemiddeling op Klikleudal.nl. Naast de mogelijkheid om een persoonlijk profiel aan te maken, biedt Klikleudal.nl vrijwilligers ook informatie over deskundigheidsbevorderende cursussen.